Martin Schulz declanșează războiul cu Angela Merkel

Angela Merkel
Angela Merkel

Mersul pe cont propriu în ceea ce privește politica privind refugiații și atitudinea prea dură în sfera regulilor bugetare au slăbit poziția Germaniei, a declarat duminică Martin Schulz, informează DPA.

Acesta a acuzat-o pe Angela Merkel că a decis deschiderea frontierelor Germaniei în 2015 — când un număr uriaș de refugiați a început să se deplaseze către vest pe continent — fără consultarea în prealabil a aliaților Germaniei din Uniunea Europeană.

Schulz a făcut aceste comentarii în timpul unei conferințe a partidului său la Berlin, unde a prezentat o serie de propuneri pe care a promis să le pună în aplicare dacă va deveni cancelar. Martin Schulz, care a fost președinte al Parlamentului European până la începutul acestui an, a spus că, dacă va ajunge cancelar, va încerca să elaboreze o politică unificată a UE pe tema refugiaților și a adăugat că țările care au refuzat să primească refugiați vor constata o reducere a fondurilor pe care le primesc de la UE.

Totodată, Schulz s-a angajat să sporească investițiile și să intensifice unitatea europeană, acuzând-o pe Merkel că face promisiuni fără acoperire, transmite Reuters, care menționează că liderul SPD a prezentat un plan în 10 puncte al unei Germanii moderne și al unei Europe mai bune.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel