Martin Schulz recomandă României să ia în serios protestele

martin
martin

Martin Schulz, noul preşedinte al Parlamentului European, a recomandat, miercuri, guvernului român să-i ia în serios pe protestatari, avertizând este periculoasă împletirea sentimentului de disperare cu retorica rasistă şi xenofobă.

"Recomandarea mea către guvernele din toate ţările şi din România în special, dar şi din Bulgaria, însă în România în mod specific, este să-i ia în serios pe acei oameni care au ieşit pe străzi pentru că nu mai au nicio speranţă pentru viitor, oameni care nu mai au nicio speranţă pentru copiii lor şi care merită să fie trataţi cu seriozitate şi cer tuturor (ţărilor - n.r.) să întreprindă acţiuni economice serioase pentru a îmbunătăţi condiţiile zilnice de trai ale oamenilor", a declarat Martin Schulz într-o discuţie cu jurnalişti prezenţi la Strasbourg.

Socialistul, proaspăt ales preşedinte al Parlamentului European, a recunoscut că "oamenii de pe stradă nu sunt interesaţi despre dezbaterile din instituţia noastră (Parlamentul European - n.r.), pe ei îi interesează viitorul copiilor lor".

Martin Schulz a avertizat că "este periculoasă combinaţia dintre sentimentul de disperare în legătură cu propria bază socială şi amplificarea retoricii rasiste şi xenofobe despre ţapi ispăşitori. Acesta este cel mai mare şi mai periculos risc pentru democraţie", a subliniat preşedintele PE.

Situaţia României a fost evocată miercuri şi în plenul PE de către noul lider al socialiştilor europeni, Hannes Swoboda. "Să privim la ce se întâmplă în România, ce se întâmplă acolo reprezintă o opoziţie faţă de măsurile de austeritate. Spuneţi 'tăierile sunt importante', dar tăierile nu trebuie făcute pe spatele celor săraci. De aceea se întâmplă ceea ce vedem astăzi în România", a spus Swoboda.

Citește și:

Scenariul Virgil Măgureanu: asemănări între diversiunile din 90 şi cele din 2012

Antonescu: Singurul lucru pe care îl poate face Guvernul este să demisioneze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel