Marș LGBTQ+ în centrul Capitalei. Bogdan Chirieac: Lumea să îi înțeleagă și să îi accepte, despre asta e vorba

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre problema cauzată de refuzul Primăriei Capitalei de a autoriza marșul LGBTQ+ pe Calea Victoriei.

Primăria Municipiului București boicotează organizarea Marșului Bucharest Pride, cu doar o săptămână înainte de eveniment, a anunțat, vineri, 6 august, Asociația ACCEPT. De menționat că Bucharest Pride este festivalul anual dedicat drepturilor LGBT în România, prima ediție având loc în 2004. După ce instituția condusă de Nicușor Dan nu a autorizat organizarea marșului Bucharest Pride pe Calea Victoriei, mai mulți reprezentanți ai Asociației ACCEPT au protestat în cursul zilei de vineri. Primăria Municipiului București afirmă că a propus alte variante, întrucât, în weekend, Calea Victoriei devine pietonală în cadrul evenimentului „Străzi deschise” și marșul nu s-ar putea desfășura în siguranță.

ACCEPT a anunțat că va continua toate demersurile pentru organizarea Marșului Bucharest Pride pe ruta pietonală Calea Victoriei, refuzând categoric ruta propusă de Comisia de Ordine Publică a Municipalității.

Bogdan Chirieac, intervenție pe subiectul Bucharest Pride

Analistul Bogdan Chirieac a fost invitat la România TV, unde a vorbit despre drepturile persoanelor LGBT și nevoia acestora de a se manifesta și a fi acceptate în societate:

„Nicușor Dan e obișnuit să respingă orice și a respins și marșul acestor oameni. Să-și facă marșul ca în fiecare an, e dreptul lor să mărșăluiască. Nicușor Dan a dat autorizație de marș oricui. Să le dea și acestor oameni care vor să demonstreze. Foarte frumos. Peste tot, în toate marile orașe ale Uniunii Europene, sunt astfel de marșuri. Lumea să îi înțeleagă și să îi accepte, despre asta e vorba. 

De ce ne băgăm unii peste alții? Cei care vor să sărbătoarească Sfânta Maria Mare, să o facă pe 15 august, cei care vor să participe la parada respectivă, să meargă pe 14 august. Să știți că se poate participa la marș și pe 14, dacă ești LGBTQ+, poți să sărbătorești și Sfânta Maria Mare pe 15, fără niciun fel de problemă. Încerc să fiu rațional“, a concluzionat analistul Bogdan Chirieac.

Ca urmare a scandalului creat, PMB a invitat Asociația ACCEPT la un nou dialog

Vineri seară, PMB a anunțat că invită Asociația ACCEPT la un nou dialog „pentru desfășurarea în condiții de legalitate a marșului „Bucharest PRIDE” 2021.”

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a invitat reprezentanții Asociației ACCEPT, luni, 9 august, ora 14.00, la o nouă rundă de discuții.

„Comisia a trimis în prealabil procesul-verbal prin care specifică motivele pentru care nu a putut fi avizată prima solicitare a Asociației ACCEPT. În locația unde se propune organizarea marșului, evenimentul ”Străzi deschise, care de derulează încă din luna mai 2021, aduce un număr important de persoane, fiind deja o densitate mare de persoane, care poate genera tensiuni ce pot pune în pericol siguranța participanților”, a precizat PMB (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Ben Oni Ardelean, după ce Fritz a finanțat un festival LGBTQ+: Primăria Timișoara a ajuns fortăreața neo-marxismului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel