Marș împotriva poluării din Capitală

Activiștii de mediu cer Primăriei Capitalei și Ministerului Mediului să acționeze urgent pentru a reduce poluarea aerului din orașe.

Un marș împotriva poluării din Capitală va fi organizat vineri, 14 februarie, de la ora 17:00. Mișcarea Fridays For Future România, împreună cu Climate Strike România, susțin că acțiunea de protest vine pe fondul creșterii alarmante a poluării în marile orașe, combinată cu datele insuficiente transmise de autorități, în privința calității aerului.

Care sunt solicitările

Organizatorii solicită autorităților transportul durabil (flotă de autobuze 100% electrice, piste de biciclete și dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni), spații verzi și monitorizarea adecvată a calității aerului sunt doar câteva dintre soluțiile pe care organizatorii marșului le solicită autorităților.

"Avem nevoie de măsuri care să îmbunătățească rapid calitatea aerului pe care îl respirăm. Promisiunile nu ne fac mai sănătoși. Studiile Organizației Mondiale a Sănătății dovedesc faptul că poluarea este responsabilă nu doar pentru boli pulmonare, ci și pentru accidente vasculare cerebrale și boli cardiace. Avem dreptul la un viitor sănătos, ne dorim să creștem într-un mediu curat, în momentul ăsta ne este teamă să ieșim pe stradă și privim spre viitor cu multă incertitudine", a declarat Mădălina Scarlat, membră Fridays For Future România.

Orașe monitorizate de Comisia Europeană 

București, Brașov și Iași sunt deja sub monitorizarea Comisiei Europene, pentru că planurile de măsuri împotriva poluării nu au fost respectate, iar poluarea depășește constant normele europene.

Marșul va începe de la Piața Unirii și se va desfășura pe Bulevardul Unirii, până la Ministerul Mediului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel