Maroon 5, scrisoare pentru Iohannis, Cioloș și ministrul Palmer

Trupa californiană Maroon 5, care a susținut, duminică, un concert incendiar în Piața Constituției, a trimis o scrisoare către președintele României, Klaus Iohannis, în care își oferă sprijinul în lupta împotriva defrișărilor ilegale. Scrisoarea este adresată și prim-ministrului Dacian Cioloș și ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer.

Membrii trupei Maroon 5 s-au arătat încântați de frumuseţea pădurilor din România, unele dintre cele mai vechi din Europa. 

În scrisoare, Jesse Carmichael și James Valentine, membri ai trupei Maroon 5, îşi fac publică intenția de a lupta împotriva defrișărilor ilegale din toată lumea., scrie digi24.ro.

„Suntem onorați că avem ocazia să vă vizităm frumoasa țară și să cântăm în magnifica Piață a Constituției, din inima Bucureștiului. România este o țară bogată și diversă, care are atât de mult de oferit, inclusiv frumoșii munți și prețioasele păduri vechi, o bogăție naturală unică pe continent", spun cei doi membri ai trupei Maroon 5 în scrisoarea lor.

„Am înțeles că pădurile României sunt amenințate în mod semnificativ de defrișările ilegale. Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru România, în măsura în care lucrați la crearea unui model pe termen lung care să încurajeze un model sustenabil de administrare a pădurilor, să descurajeze practicile ilegale și să protejeze parcurile naționale, renumite pe plan internațional, spre binele viitoarelor generații de români", mai scriu membrii trupei Maroon 5, care promit să se întoarcă în România tocmai pentru a petrece personal mai mult timp ca să exploreze pădurile țării.

În colaborare cu ONG-ul EIA (Environmental Investigation Agency) și Reverb, cei doi au lansat recent și un video („Instruments of Change: Lessons from the Rainforest (trailer)") care redă experiențele trăite în Guatemala, o țară unde au găsit un bun exemplu de protejare a pădurilor. Demersul Maroon 5 vine şi prin prisma notorietăţii trupei, care, aşa cum spun membrii ei, poate ajuta la propagarea mesajului organizaţiei EIA.

Citește AICI scrisoarea 

Maroon 5 și-a consolidat poziția în industria muzicală ca fiind una dintre cele mai rezistente și longevive trupe ale muzicii pop. A câștigat primul dintre cele trei premii Grammy din palmares, la categoria Best New Artist în 2005, și a vândut peste 17 milioane de exemplare ale albumelor în întreaga lume.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel