EXCLUSIV  Mărmureanu: Greșeala care se face în România la construirea blocurilor

Centralele de apartament, INTERZISE
Centralele de apartament, INTERZISE

Seismologul Gheorghe Mărmureanu, președintele onorific al Institutului Național de Fizica Pământului, a spus pentru DC News, ce  greșeală mare se face în București atunci când se construiește un bloc.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a constatat că, la noi, în cartea construcției nu este obligatoriu să ai și studiul unui inginer structurist care are noțiuni de seismologie și fizica pământului, lucru total periculos!

”Nu este suficient arhitectul pentru a proiecta o clădire sigură la cutremur. Contruiesc unii în București case cu programe de structuri din Occident, Italia, Grecia etc. În aceste țări sunt cutremure de suprafață, adică cu perioadă fundamentală mare. Sunt scurte ca durată, de câteva secunde. În Vrancea, cutremurele sunt de până la 140 de secunde, sunt cutremure de adâncime. Este ca o injecție. Dacă o faci rapid, nu o simți", a spus renumitul seismolog.

Ce se întâmplă în cel mai apropiat oraș din zona seismică Vrancea

Mărmureanu a vorbit și despre orașul cel mai apropiat de zona seismică Vrancea și a povestit un detaliu curios.

Profesorul a explicat că în Focșani trebuie construite case înalte dat fiind faptul că cele mici se dărâmă. La cutremurul din '86 singura clădire care a avut de suferit a fost clădirea teatrului. În '40 s-au dărâmat aproape toate pentru că erau de mică înălțime. Acolo este în sol o structură de roci dure și clădirile construite trebuie să fie flexibile, adică de la 3 etaje în sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel