Mărmureanu calcă pe urmele lui Hâncu: în România, un cutremur catastrofal va veni după 2041

Gheorghe Mărmureanu, fostul director general al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din Măgurele spune că următoarea "zgâlţâială catastrofală" va veni în România după 2041, adică la 64 de ani după cel din '77.

Declarația  vine după ce, chiar săptămâna acestea, Mărmureanu a declarat la un  post de televiziune că în România s-au creat condițiile declanșării unui cutremur de peste șapte grade. Amintim declarația profetului cutremurelor:  "Este exact fereastra potrivită", referindu-se la previziunea unui cutremur devastator în România.

Iată că, la numai câteva zile de la această declarație , fostul director al INFP de la Măgurele, într-un interviu pentru evz.ro vorbește despre dezastrul de la Fukushima, despre cutremurele din cariera lui şi dă un prognostic pentru România, bazat pe calcule ştiinţifice: următorul seism puternic veni după 2041. Adică  o întoarce ca la Ploiești, de nu mai ști ce să crezi.

"Ăla din 1738 a dărâmat zidurile de trei-patru metri ale Cetăţii Neamţului!", afirmă Mărmureanu. Analiza istorică a celor cinci cutremure (n.red - cele mai puternice din România) a arătat că cea mai mică distanţă, între un cutremur de suprafaţă, ca în ’77, şi unul de mare adâncime e de 64 de ani. "Atunci, 1977+64= 2041!", conchide devastator expertul.

Citește și:

Profesorul Lungu: Mărmureanu face prognoze la fel ca Hâncu. Nu merg la Nottara, e o clădire cu risc seismic

Totodată, Mărmureanu e de părere că Japonia nu a scăpat de "zgâlţâieli catastrofale".

"Cutremurele de acolo nu s-au terminat! Îmi pare rău de japonezi, da' vor mai avea zgâlţâieli catastrofale până în 2022. E din cauza acţiunii blocului Filipinelor", te bagă iar în şedinţă dom’ director. Zice că "Kobe" e un rateu din punct de vedere al previziunilor de risc seismic. "Pe hartă, japonezii l-au notat cu intensitate VI, iar cutremurul a fost de X, chiar peste!", îi taxează Mărmureanu pe specialiştii niponi.

Apoi, precizează că, la noi, în patru secunde se ştie exact magnitudinea unui seism cu epicentrul în Vrancea: "Unda orizontală ajunge în Capitală în 34-38 de secunde!".

Trebuie să mai amintim, de altfel o altă dezinformare care a trecut practic neobservată la acel moment, atunci când Institutul coordonat de Mărmureanu a emis o informație de un cutremur devastator produs în Libia, în cursul luni mai, informație dezmințită ulterior.

Citește și:

Gheorghe Mărmureanu: Un cutremur catastrofal va avea loc în România. Peste șapte grade, afirmă acesta – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel