Mark Gray (CE): Situația DNA va apărea în MCV. Nu știm când raportul va fi prezentat

mark gray dece bulgaria
mark gray dece bulgaria

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat, vineri că Direcția Națională Anticorupție este monitorizată de oficialii europeni, dar că aceștia se abțin de la a comenta cazuri individuale, transmite Agerpres.

Referitor la înlocuirea procurorului Lucian Papici de la Secția I a DNA, Mark Gray a declarat: "Ca întotdeauna, situația DNA va fi reflectată în următorul raport MCV, dar nu comentăm numirile individuale".

Raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare ar fi trebuit să apară în luna decembrie a acestui an, dar au existat voci care au opinat că publicarea acestuia ar trebui amânată, pentru a nu putea fi invocat în vederea blocării discuțiilor privind aderarea României la Schengen, așa cum s-a întâmplat la începutul acestui an, înaintea consiliului JAI.

Întrebat dacă Executivul Uniunii Europene ia în calcul o asemenea variantă, Gray a precizat că până în prezent nu a fost stabilită data la care va fi prezentat raportul.

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a semnat, miercuri, revocarea delegării procurorului-șef al Secției I a DNA, Lucian Papici și a adjunctului acestuia, Mariana Alexandru. Papici a fost înlocuit de Iuliana Bendeac. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, l-a acuzat pe Nițu că nu a respectat procedura care presupune că înlocuitorii procurorilor din DNA sunt recomandați de conducătorul Direcției, care trebuie consultat în prealabil numirilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel