Marius Vulpe preia conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, vineri, că a decis numirea lui Marius Vulpe la interimatul conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor. Ministrul Justiţiei a anunţat şi numirea unui grup de lucru format din 5 directori de penitenciare, care vor avea misiunea de a lua decizii administrative care să îmbunătăţească viaţa deţinuţilor.

Marius Vulpe, actualmente director la Penitenicarul Iaşi, e din 2006 acolo şi a ajuns în această funcţie îbn urma unui concurs. Un penitenciar greu conduce...cred că experienţa managerială şi siguranţa pe post îl vor ajuta să fie un bun manager, a mai declarat Raluca Prună.

Numirea noului șef la ANP vine în contextul în care actualul șef, respectiv Cătălin Bejan a decis să se pensioneze începând cu date de 1 august.

Avem un director general, Bejan, şi trei directori generali, doi fiind în concediu medical prelungit, o persoană din ianuarie şi o alta din mai. Eu am lucrat cu Bejan -care a fost şi în concediu- şi cu Dan Aichin, principalul interlocutor. I-am spus domnului Vulpe că îi poate înlocui temporar pe cei doi colegi în concedii medicale prelungite.

[citeste si]

Am cerut ca de la 1 august ANP să îmi raporteze toate progresele acestui grup. Misiunea mea este ca, înainte să iau măsuri legislative, să luăm măsuri administrative.

Nu e nevoie de măsuri legislative pentru a îi asigura unei persoane mâncare decentă sau bunuri uzuale, săpun, pastă de dinţi, care sunt vândute la preţuri mult peste preţul pieţei în închisori.

Amintim ca ministrul Justitiei i-a cerut, la inceputul anului, demisia lui Bejan, in contextul inflatiei de carti scrise in penitenciare, dar acesta a refuzat sa plece de la sefia ANP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel