Marius Puiu, noul director general al Blue Air

Bogdan Cotigă / 03 sep 2018 / 17:40 Salveaza PDF Comentarii
Avion
Descriere foto: Avion

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, a anunţat luni retragerea din funcţie a directorului general Gheorghe Răcaru şi nominalizarea lui Marius Puiu în funcţia de director general al companiei.

Gheorghe Răcaru, 70 de ani, a fost director general al Blue Air încă din prima zi a companiei (13 decembrie 2004), şi exceptând o scurtă pauză în perioada 2009-2013, şi-a menţinut funcţia până astăzi. 'A fost un privilegiu să conduc această echipă talentată şi sunt mândru că am avut oportunitatea să lucrez cu oamenii talentaţi pe care Blue Air îi are. Decizia de astăzi vine după câteva luni de reflecţie. Atât eu, cât şi Marius, împărtăşim aceeaşi viziune în ceea ce priveşte viitorul companiei şi am încredere că Blue Air va continua să prospere şi de aici înainte', a precizat Gheorghe Răcaru.

Noul șef, fost angajat Tarom

Marius Puiu, desemnat noul director general al Blue Air, lucrează în aviaţie din 1986, când a fost angajat la Tarom ca inginer de zbor. Începând cu anul 1993 s-a dedicat mediului privat, s-a specializat în managementul afacerilor şi a condus mai multe companii. În urmă cu zece ani, Marius Puiu s-a alăturat echipei Blue Air ca pilot de Boeing 737, iar din 2013 a devenit unul dintre cei patru acţionari ai companiei. În ultimii cinci ani, Marius Puiu a fost pilot comandant, a devenit instructor de zbor, iar din primăvara acestui an a fost numit Chief Operations Officer, în subordinea căruia s-au aflat diviziile Flight Operations, Ground Operations şi Control Center Operations. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26