Marius Nistor, despre noua ofertă a Guvernului: Aşteptăm până astăzi la ora 16:00 un punct de vedere

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, a vorbit pentru Radio România Actualităţi despre noua ofertă a guvernului, în încercarea de a opri greva din învăţământ. El a explicat că noua propunere a fost transmisă tuturor profesorilor din ţară şi un răspuns privind o eventuală încetare a grevei este aşteptat până la ora 16:00, dar mitingul şi marşul de astăzi din Bucureşti nu au fost anulate.

 

„Au venit cu altă ofertă, care constă în acordarea sumei de 4.000 lei în două tranşe pentru personalul didactic de predare şi didactic auxiliar. Din cei 4.000 lei, 2.600 sunt sumă forfetară, bani care pot fi cheltuiţi de către colegii noştri pe absolut orice, diferenţa de 1.400 lei sunt bani care merg pe partea de dezvoltare profesională, achiziţii de tablete, manuale de specialitate, cursuri de formare. Mai sunt câteva direcţii stabilite de proiectele pe fonduri europene, pentru că sunt bani europeni. Personalul nedidactic - oferta a fost de 500 lei, prima care se acordă din data de 5 iunie şi încă 1.000 lei, prima care se acordă din 5 octombrie”, a precizat Marius Nistor, potrivit Rador.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, a spus că un răspuns privind o eventuală încetare a grevei este aşteptat până la ora 16:00, dar mitingul şi marşul de astăzi din Capitală nu au fost anulate.

„Aşa cum am afirmat de atâtea ori, singurii în măsură să aprecieze vreo ofertă venită din partea Guvernului sunt colegii noştri, membri de sindicat, dar şi nemembri, care sunt în grevă generală. Aşteptăm până astăzi la ora 16:00 un punct de vedere. Oricum, astăzi vom lupta - suntem în Piaţa Victoriei şi de acolo vom pleca la Palatul Cotroceni", a mai spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație.

Protestul de astăzi aduce şi restricţii de circulaţie, care vor fi impuse progresiv în București, între orele 10:00 şi 16:00.

La ora 11, manifestanții se vor aduna în Piața Victoriei şi pe Şoseaua Kiseleff, urmând ca între orele 13:00 şi 15:00 să plece în marş din faţa sediului guvernului către Palatul Cotroceni, unde vor face un miting la statuia Leu, până la ora 15:30.

Totodată, sindicatele din educație îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să le primească la discuţii în această după-amiază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel