Marius Marinescu: Este o ticăloșie! Iohannis și Dăncilă să ia măsuri imediate - exclusiv

Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis

Senatorul Marius Marinescu, în calitate de autor al Legii de Protecție a Animalelor și de președinte fondator al Federației de Protecție a Animalelor, a spus, pentru DCNews, că problema cormoranilor este o pistă falsă și că nu trebuie să creăm niște monștri din câinii comunitari, urși și cormorani. 

„Nu sunt ăștia dușmanii poporului. Știți, se spunea, în urmă cu ani de zile, că avem o problemă cu câinii maidanezi... Câinii maidanezi au ajuns în stradă fiindcă s-au demolat, fără discernământ, casele. Oamenii trebuiau să găsească altă soluție, nu să îi măcelărească, așa cum s-a întâmplat: să îi sterilizeze, să îi dea spre adopție. A început de vreo câțiva ani o nouă campanie împotriva urșilor. Uneori, lipsa hranei din pădure îi obligă să coboare în localități. În loc să ia măsuri adecvate de asigurare a hranei sau de relocare a acestor exemplare, prin ordin de ministru s-a trecut la masacrarea lor. În loc să se stopeze defrișările ilegale de pădure, care le tot distrug habitatul,  s-a ales varianta criminală, simplă și pe placul vânătorilor din România și din străinătate. Nimănui nu îi pasă că se distruge ecosistemul", a spus Marius Marinescu pentru DCNews.

Braconajul și pescuitul excesiv

"Cormoranii nu reprezintă problema, ci pescuitul excesiv și braconajul. Delta Dunării este principalul habitat al acestor păsări, migratoare, care se hrănesc în special cu pește. Ce căutăm noi în habitatul acestor păsări, în Delta Dunării să amenajăm crescătorii de pește? Ne dorim crescătorii de pește? Hai să le amenajăm bazine speciale, nu în Deltă, ci în altă parte. Acvacultura poate fi protejată de păsările consumatoare de pește prin sisteme electronice acustice de alungare a acestora. Este o ticăloșie să le împuști. Autoritățile au măcelărit până acum peste 300.000 de câini comunitari, ajunși în stradă în urma demolărilor haotice. După aceea, aceleași autorități au trecut la prigonirea urșilor. Le-au distrus habitatul, au distrus pădurile... hai să vânăm urșii pentru trofee și așa mai departe. Cei doi demnitari înalți care conduc România, domnul președinte Iohannis și doamna premier Dăncilă, ar trebui să ia măsuri imediate pentru protejarea ecosistemelor. Să ne așteptăm ca după câinele comunitar, urșii, cormoranii, să mai apară un alt dușman al poporului?", a spus Marius Marinescu.

Vezi și: Daea, explicaţii: Câţi cormorani sunt în România şi cât peşte mănâncă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel