EXCLUSIV  Marius Diaconescu, la interviurile DC News. Informații neștiute despre Centenar și Unire

În ediția de sâmbătă, 31 martie 2018, începând cu orele 12:00, DC News difuzează un interviu cu istoricul Marius Diaconescu.


Emisiunea va fi difuzată sâmbătă, 31 martie, ora 12:00.

Marius Diaconescu va discuta despre Centenarul Marii Uniri, despre evenimentele care au condus către Marea Unire din 1918, situația Basarabiei, programul Centenar, dar și multe alte subiecte importante.

Emisiunea în care va fi invitat istoricul Marius Diaconescu, profesor în cadrul Facultății de Istorie, Universitatea din București, va fi transmisă în format live video pe site-ul WWW.DCNEWS.RO și pe Facebook-ul redacției. 

Marius Diaconescu va discuta cu Val Vâlcu, sâmbătă, 31 martie, ora 12:00.

Marius Diaconescu

Istoricul Marius Diaconescu este profesor la Facultatea de Istorie, Universitatea din București. Acesta a condus programul prin care arhiva medievală a României a fost digitalizată.

Potrivit www.mariusdiaconescu.ro, istoricul a studiat între septembrie 1997- august 2000 – studii postuniversitare la Universitatea "Eötvös Loránd" din Budapesta, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Şcoala de Doctorat din cadrul Secţiei de Istorie, specializarea în cadrul Catedrei de Istorie Medievală şi Premodernă a Ungariei. Studiile au fost finalizate cu teza de doctorat intitulată "Structura nobilimii din Transilvania în epoca angevină", pregătită sub coordonarea academicianului Engel Pál (+ 2002) şi a lui Zsoldos Attila, cercetător la Institutul de Istorie al Academiei Maghiare din Budapesta. Susţinerea publică a tezei de doctorat a avut loc în 6 decembrie 2004. Calificativul obţinut: Summa cum laude.

Totodată, Marius Diaconescu este autorul mai mutor studii ștințifice și conferințe istorice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel