Urmărește emisiunea live


SUA și Mexic își unesc puterile pentru a reduce traficul ilicit de arme, droguri și bani

Statele Unite și Mexic au convenit asupra unui plan pentru a combate infracționalitatea.

Statele Unite ale Americii și Mexic au convenit un plan pentru a se opune traficului de arme, droguri și bani, a transmis guvernul mexican, după întrevederile procurorului general american William Barr și oficiali din Mexico City, conform Agerpres.

Cele două țări învecinate au decis că trebuie să coopereze pentru a reduce consumul de droguri și pentru a combate dependența, a transmis Ministerul de Externe mexican.

Situația a fost analizată

„Au fost discutate o serie de evoluții în chestiunea traficului de droguri cu scopul de a analiza cum pot fi implementate operațiuni cu tehnologii non-intruzive în puncte-cheie de la frontieră pentru a opri mișcarea de arme şi de muniție spre tara noastră", se arată în comunicat.

În noiembrie 2019, Donald Trump a amenințat că va desemna cartelurile drogurilor din Mexic drept grupări teroriste, după mai multe erori de securitate, între care și uciderea a nouă femei și copii.

Amenințarea liderului de la Casa Albă a atras o invitație rapidă la discuții din partea Mexicului, iar Barr a efectuat o primă vizită la Ciudad de Mexico luna trecută.

Reforme judiciare în Mexic

Între timp, Mexic are pregătite mai multe reforme judiciare pentru a permite folosirea interceptărilor telefonice în instanță, dar și măsuri pentru a limita contestațiile.

Reformele ar putea facilita cooperarea în domeniul securității între Mexic și SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel