Marius Budăi: Scorul PSD la alegerile locale va fi altul decât cel de la europarlamentare

Scorul înregistrat de Partidul Social Democrat la nivel naţional la alegerile europarlamentare nu este mulţumitor, însă la alegerile locale scorul va fi diferit, deoarece PSD are foarte mulţi primari şi preşedinţi de consilii locale care performează, a declarat marţi ministrul Muncii, Marius Budăi, deputat PSD.

'La nivel naţional nu e un scor mulţumitor, însă dacă adunăm şi procentele Pro România, care sunt tot voturi ale PSD, cu siguranţă suntem acolo unde am fost întotdeauna, undeva la peste 30% la alegeri europarlamentare. Când va veni vorba de alegeri la nivel local, avem foarte mulţi primari şi preşedinţi de consilii locale care performează, care cu sprijinul programului de guvernare implementează foarte multe proiecte foarte importante pentru cetăţeni, şi atunci cu siguranţă scorul va fi altul', a afirmat Marius Budăi, la finalul lansării unui program de sprijinire a muncitorilor români din Germania.

Deputatul social-democrat a apreciat că partidul său va ieşi mai unit şi mai puternic în urma crizei provocate de rezultatul înregistrat la alegerile europarlamentare. 'Am trecut printr-un moment greu, şi duminică şi ieri, suntem într-o situaţie în care Partidul Social Democrat a mai fost de multe ori, nu mă refer doar la condamnarea domnului preşedinte, ci la pierderea unor alegeri.

Eu sunt în PSD de foarte mult timp, de când eram la Tineret, şi tot timpul am ştiut că astfel de momente nu au făcut altceva decât să ne unească mai mult. (...) Cu siguranţă nu este o postură pe care doamna Dăncilă şi-a dorit-o şi cu siguranţă nu este o postură pe care noi, membrii PSD, să ne-o fi dorit. Cu siguranţă deciziile care vor fi luate în forurile de conducere PSD vor fi respectate de toţi membrii. Mai important pentru noi este că vom ieşi cu siguranţă mai uniţi şi mai puternici din această încercare', a opinat Marius Budăi. Acesta a criticat afirmaţiile de luni ale deputatului PSD Cătălin Rădulescu, potrivit căruia, în urma rezultatului PSD la alegeri, medicii ar trebui să returneze Guvernului sumele din creşterile de salarii.

'Categoric nu susţin acest tip de declaraţii, mă gândesc că au fost făcute la supărare şi cu siguranţă vor fi retrase, nu cred eu că domnul deputat consideră aşa', a reacţionat Marius Budăi. Ministrul Muncii afirmă, totodată, că Uniunea Europeană a ajuns să aprecieze foarte mult România, în urma activităţii Guvernului în cadrul Preşedinţiei la Consiliul UE. 'Cine să ceară demisia Guvernului? Opoziţia şi domnul preşedinte tot timpul ne-au cerut demisia, dar aceste decizii vor fi luate în Comitetul Executiv sau chiar în Congres. Tot ce se va decide în forurile de conducere se va respecta.

Atât timp cât suntem, noi, PSD, într-o funcţie, noi o vom duce cu responsabilitate, iar eu, de când mă ştiu, acolo unde am muncit am încercat să fac numai bine, şi cred că am şi reuşit. Calendarul de activităţi (al Preşedinţiei la Consiliul UE, n.red.) ni-l respectăm, avem clar stabilit calendarul, important este că prin această Preşedinţie am început chiar să fim foarte, foarte apreciaţi la nivel de Uniunea Europeană, şi tot ce înseamnă for decizional la nivel de UE şi-a dat seama că în România poate avea un partener corect şi un partener format de un grup de profesionişti', a încheiat Marius Budăi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel