Marius Budăi: PSD nu va accepta o majorare a pensiilor cu 7 la sută

Marius Budăi: Să nu creadă cineva că cu acești 11%, pensionarii, în speță părinții și bunicii noștri se vor îmbogăți
Marius Budăi: Să nu creadă cineva că cu acești 11%, pensionarii, în speță părinții și bunicii noștri se vor îmbogăți

Creșterea pensiilor și a alocațiilor pentru copii este unul dintre subiectele asupra cărora PSD și PNL încă nu s-au înțeles, în negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare, a declarat miercuri la RFI, Marius Budăi, fostul ministru al Muncii.

Marius Budăi spune ce propune PSD în privința majorării pensiilor: ”Astăzi trebuie să ne vină cifrele finale de la Ministerul Finanțelor pe execuție și sperăm că astăzi se va ajunge la o formă finală. Noi ne susținem punctul de vedere, motivat de evoluția prețurilor din România și vorbim aici de coșul de consum de bază al pensionarilor, care nu include doar inflația generală, ci din contră, include cele trei elemente principale și aici vorbesc de alimente, unde avem scumpiri în proporție de 15%-20%-25%, de prețurile la utilități, dar și de prețurile la medicamente.

O inflație dată deja octombrie 2020-octombrie 2021 la 7,9% și cu o proiecție de creștere în continuare și din toate aceste calcule am ajuns la o majorare de 11% (...). Noi 7% nu vom accepta sub nici o formă (...). Să nu creadă cineva că cu acești 11%, pensionarii, în speță părinții și bunicii noștri se vor îmbogăți. Nicidecum. Încercăm să le creem un scut cât de cât în fața acestei avalanșe de prețuri”, a spus Marius Budăi la RFI.

Întrebat dacă nu s-ar impune mai multă prudență în ceea ce privește creșterile pe care le susține PSD, Marius Budăi a mai declarat că: 

"Păi, dacă nu am fi fost prudenți, am fi propus un procent mult mai mare. Vă aduc aminte că avem două legi în vigoare, care nu au fost puse în practică de către colegii aflați la guvernare până acum, cele două Guverne PNL, PNL-USR și suntem în urmă cu acele majorări și dacă ne-am fi dus pe o chestiune de iresponsabilitate, am fi propus din prima revenirea la acele legi, cu exact acel calendar de acolo".

Vezi și: ”Taxează-i pe bogați”, dar nu și pe politicienii avuți. Parlamentarii se exclud de la suprataxarea propusă de PSD și spun că nu trăiesc în puf

Membrii PSD, PNL și UDMR se întâlnesc, din nou, miercuri după-amiază, începând cu ora 16.00, pentru noi discuții, printre acestea numărându-se și numele premierului, potrivit Antena 3.

Amintim că s-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL, a spus liderul liberal, Florin Cîțu. El a anunțat că nu a fost votată flexibilizarea numelui premierului propus de PNL.

„S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL. Am discutat (de flexibilizarea numelui premierului propus de PNL - n.r.), dar nu s-a votat”, a precizat Florin Cîțu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel