Marius Budăi: Cîţu se împrumută cu 1.000 euro/secundă. Guvernarea pe datorie continuă în forţă

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi îl acuză pe Florin Cîţu că încearcă să ascundă nivelul datoriei guvernamentale. 

"Guvernarea pe datorie marca Cîțu-PNL continuă în forță. De la începutul guvernării, 'fantasticul' Cîțu se imprumută la uluitoarea viteză de 1.000 de euro/secundă. Datoria guvernamentală a României a crescut cu 32 miliarde de lei în ultimele 4 luni.

Vineri, pe site-ul Ministerului finanțelor publice s-au publicat datele privind datoria guvernamentală la luna aprilie 2020. Aceste date confirmă guvernarea pe datorie.

Ca și cum nu ar fi suficient, acum începe și mistificarea datelor. Cu scopul de a ascunde opiniei publice explozia datoriei guvernamentale în PIB, Vasile F. Cîțu împarte datoria la un PIB de 1.129,3 miliarde de lei și obține în aprilie o pondere de 35,9% din PIB. În realitate, ultimele patru trimestre au înregistrat un PIB de 1.073,1 miliarde lei (TRIM II, III și IV 2019 și TRIM I 2020) așa cum arată datele oficiale și nu 1.129,3 miliarde de lei așa cum minte Cîțu pe www.mfinante.ro. Deci, ponderea corectă a datoriei guvernamentale în PIB nu este de 35,9%, așa cum mistifică Vasile F Cîțu, ci este de 37,8% din PIB, adică maximul ultimilor 5 ani", a scris Marius Budăi într-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel