Mărire salariu minim. Robert Turcescu, furibund în direct: Bă băieți, e groasă

S-au aprins spiritele la RTV. Jurnalistul Robert Turcescu a tunat după ultimele anunțuri făcute de ministrul Muncii. 

Salariul minim brut pe ţară va creşte la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, potrivit unei hotărâri de guvern pe care ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat-o spre primă lectură, joi, la începutul şedinţei Executivului. De asemenea, printre măsurile care au fost anunțate se numără implementarea unor măsuri pentru ca multinaționalele să fie descurajate să externalizeze profiturile, dar și modificarea modul de impozitare pentru venituri. 

Turcescu atrage atenția asupra raportului realizat de Comisia Europeană, potrivit căruia aceste creșteri semnificative vor duce la un deficit bugetar mare.

”Conform previziunilor Comisiei, este puțin probabil ca deficitul bugetar să crească în 2018 la un nivel semnficativ mai mare, asta este îngrijorător când ăștia scriu ”semnificativ mai mare„, de 3% din PIB, determinat, atenție, prin creșteri semnificative ale salariilor. Deci ăștia de la Comisie vin și ne spun: ”Bă băieți, e groasă. Ați crescut prea mult salariile și vom avea un deficit bugetar semnificativ”. Ceea ce înseamnă că s-ar putea să fie peste 4%. Nu vă mai spun o dată că, atenție, autoritățile române, zic ei, nu intenționează să acționeze în baza recomandării privind procedura de deviere semnificativă. Ca să nu vorbim chineza, asta înseamnă că e vorba tot de deficitul bugetar. Pentru prima oară, Comisia Bugetară a avertizat România că s-a abătut în ultima perioadă începând cu 2016, de la ceea ce înseamnă deficitul bugetar stabilit și ne-a permis să facem niște corecții. Acum vine Comisia Bugetară și ne spune: ”Bă băieți, am văzut că nu vă adaptați deloc la chestiunea pe care noi v-am recomandat să o faceți.” Atenție, e un document cald, fierbinte.”, a tunat Turcescu.

”Comisia Europeană nu are instrument. Ea apelează la ...”, a intervenit Bogdan Duvăz, care a fost imediat întrerupt. 

”Păi dacă a fost aici. E Comisia Europeană, domnule Duvăz”, a venit replica lui Turcescu.

”Domne, nu are instrument propriu, apelează la fond sau la alte instituții care fac evaluări.”, a spus Duvăz, care la scurt timp a fost din nou întrerupt. ”Mă lăsați să termin?”, l-a întrebat acesta pe Turcescu. 

”Vă las să terminați, dar nu înțeleg.”, i-a răspuns jurnalistul.

”Eu am văzut asemenea evaluări făcute de structuri internaționale, proaste.”, i-a replicat Duvăz.

”Deci Comisia Europeană a făcut o evaluare proastă. Ăștia de la Bruxelles sunt niște dobitoci, au venit degeaba la București”, a spus Turcescu ironic.

”Sunt și buni, sunt și proști”, a răspuns Duvăz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel