Marion Maréchal, nepoata lui Marine Le Pen, școală proprie la Lyon. Chirieac: Mi-aş dori enorm să văd în România aşa ceva

Sursa foto: Facebook Marion Maréchal
Sursa foto: Facebook Marion Maréchal

L'Institut de formation politique (IFP) a devenit, de-a lungul anilor, cea mai prestigioasă şcoală pentru dreapta franceză. Marion Maréchal, nepoata şi posibila succesoare a candidatului extremei dreapta la alegerile prezidenţiale, Marine Le Pen, şi-a creat propria ei şcoală la Lyon pe modelul IFP.

"Eu mi-aş dori enorm să văd în România aşa ceva, fiindcă nu este doar L'Institut de formation politique (IFP) acesta pentru dreapta şi extrema dreaptă. Sunt institute de formare pentru toate curentele politice. Chestiunea asta că nu ai făcut nimic toată viaţa -  nu știu, hai că tot pomenim de Sorin Grindeanu, să îl luăm pe el - şi te pune premier ca să îți faci mâna, apoi te pune şef la ANCOM să îți faci mâna, apoi nu știu unde te mai pune şi apoi ne trezim cu dezastrele în lanţ asta e o prostie. Se întâmplă în tinerele democrații încă nefuncţionale în momentul ăsta.

Să ştiţi că şi în SUA există şcoli foarte puternice de formare a celor două partide politice - republicanilor şi democraţilor. La fel au conservatorii şi laburiştii în Marea Britanie, la fel au şi germanii. Nu este o glumă. Trebuie să te pregăteşti pentru a deveni politician, pentru a învăţa să iei decizii.

"Ar trebui să milităm ca partidele politice din România să aibă cele mai puternice şcoli pentru tinerii politicieni"

Să ştiţi că este o meserie la fel de grea cum e cea de medic chirurg, cum e cea de aviator, cum e cea de economist de nivel înalt. Nu e o glumă! De asta au şi performanțe. Treaba asta, că te iau de pe stradă că ai lipit afişe şi te pun ministru, e caracteristica statelor care au ieșit din comunism, de prin Europa de Est, unele mai bine, altele mai rău.

Dacă la noi şi la bulgari cam aşa este, fără şcoală, fără pregătire - nu au școală deloc mulţi, adică pseudo-facultăţi din astea făcute la distanţă şi la vârste înaintate, când nu îţi mai stă capul la şcoală -  uite, Polonia are aşa ceva şi atunci vedeţi o altă performanță politică. Eu cred că ar trebui să milităm ca partidele politice din România să aibă cele mai puternice şcoli pentru tinerii politicieni - să îi ia, să îi crească, să ştii ce ai de făcut. Mai ales că au bani.

Poate să vină şi un profesor de la Sorbona, şi de la Oxford să predea, că au ce să le predea, să înveţe, să le dea valori. Sunt profesori excepţionali la Bucureşti, la Cluj, la Iaşi, la Timişoara, la Constanța. Eu mi-aş dori aşa ceva şi în România. Ah, că nu sunt de acord cu ideologia extremei drepte din Franţa, da, dar cu ideologia dreptei din Franța eu sunt de acord", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel