Marion Maréchal-Le Pen, nepoata lui Marine Le Pen, îl susține pe Éric Zemmour la președinția Franței / FOTO

Sursă foto: Facebook Eric Zemmour
Sursă foto: Facebook Eric Zemmour

Marion Maréchal-Le Pen, nepoata candidate Marine Le Pen, și-a anunțat susținerea pentru Éric Zemmour.

Acum o lună, Éric Zemmour a menționat-o pe Marion Maréchal, nepoata lui Marine Le Pen și o figură centrală în rândul conservatorilor de dreapta francezi, ca posibil prim-ministru în cazul în care ar câștiga alegerile prezidențiale din aprilie.

Era previzibil ca Maréchal să susțină în cele din urmă candidatura lui Zemmour, în ciuda legăturilor sale de familie cu mătușa ei, Marine Le Pen, care este concurentul principal al lui Zemmour pentru votul conservator în primul tur al alegerilor din 10 aprilie. De asemenea, Maréchal este nepoata lui Jean- Marie Le Pen, care a fondat Frontul Național Francez, pe care fiica sa Marine l-a redenumit în 2018 National Rally (Rassemblement national, RN).

În 2012, Maréchal a fost aleasă în Adunarea Națională Franceză cu un scor substanțial, în calitate de deputat al Frontului Național. Având 22 de ani la acea vreme, ea a fost cel mai tânăr deputat pe care l-a avut vreodată Republica Franceză a V-a. Catolică practicantă și lider politic carismatic înnăscut, a fost văzută drept cea mai importantă figură a aripii conservatoare a Frontului Național. La acea vreme, mătușa ei Marine Le Pen, care a fost numită președinta FN în 2011, a început efortul de a transforma Frontul Național într-un partid care să nu fie „nici de dreapta, nici de stânga”, în speranța că nu va mai fi „demonizat” de mass-media.

Simțindu-se din ce în ce mai izolată de mătușa ei, Maréchal, care are vârsta de 32 de ani, a părăsit politica în 2017. Cu toate acestea, mulți dintre conservatorii francezi nu și-au pierdut niciodată speranța în perspectiva ca această femeie tânără, inteligentă și carismatică să revină la politică și, eventual, să devină viitorul lor candidat la președinție. 

În prezent, aceasta și-a exprimat susținerea pentru Éric Zemmour:

„Alegerea mea este de natură ideologică. Găsesc la Éric Zemmour multe dintre pozițiile pe care le-am apărat în cadrul RN, fără a fi neapărat ascultată, în special în ceea ce privește economia, Europa și așa-zisele probleme de societate. Îi admir și curajul intelectual, este un om care nu se lasă intimidat de terorismul intelectual al corectitudinii politice. (…) Mai presus de toate, împărtășesc cu el ideea că lupta civilizațională este cea mai importantă. Prin lupta civilizațională, mă refer, desigur, la problema migrației, culturii și demografiei. (…) Din toate aceste motive, astăzi nu simt că urmez un partid politic, ci mai degrabă convingerile mele.”, a spus Marion Maréchal, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel