Mario Oprea (PNL): "Creştere economică, dar Buget 2018 de criză"

Mario Oprea (PNL): Bugetul pe 2018 propus de PSD-ALDE creează senzaţia unui buget de criză

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea a afirmat, duminică, că proiectul de buget pentru anul 2018 propus de PSD-ALDE, care ar putea fi supus joi votului final în Parlament, creează senzaţia unui buget de criză, în condiţiile în care există o creştere economică predominantă din consum.

"PSD nu numai că dovedeşte că s-a răzgândit în ceea ce priveşte programul de guvernare, dar este împotriva lui şi, de asemenea, este împotriva legilor ţării. Avem, într-adevăr, o creştere economică predominantă din consum, avem o serie de preţuri care au crescut într-un ritm alert, rata inflaţiei a crescut de la 0 la 2,7%, avem costul la care se împrumută statul dublat, deficitele comerciale şi de cont curent au crescut, moneda naţională s-a prăbuşit, investiţiile, după 10 luni, sunt la 60% faţă de perioada anului trecut, ele fiind bugetate la nivelul de 4,2% din PIB, iar Guvernul va termina anul cu investiţii de 2% din PIB de fapt. (...) Bugetul pe anul 2018, în formula Guvernului PSD-ALDE, creează senzaţia unui buget de criză.", a spus Marius Oprea, la Craiova, într-o conferinţă de presă.

Viceliderul grupului PNL din Senat a arătat că, în proiectul legii bugetului, în opinia PNL, veniturile fiscale sunt supraestimate cu cel puţin 8,6 miliarde lei, veniturile din TVA - cu 5 miliarde de lei, veniturile din contribuţiile sociale - cu 0,4 pp din PIB, adică 3,6 miliarde lei, iar cheltuielile pentru investiţiile sunt 'sacrificate', deficitul bugetar fiind estimat la 3% din PIB, 'cifră neverosimilă'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel