EXCLUSIV  Mario De Mezzo a spus care e riscul cu greva profesorilor: Guvernul a venit cu niște lucruri destul de concrete / video

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Mario De Mezzo (PNL) a spus care este riscul cu greva profesorilor și cine are cel mai mult de suferit.

Mario De Mezzo, deputat al Partidului Național Liberal, a fost invitat la emisiunea „D'Economic News“, la DC News, unde a fost întrebat de jurnalistul Alex Vlădescu de greva din sistemul de învățământ:

„Eu am fost unul dintre susținătorii profesorilor în această grevă. Este corect ca oamenii să protesteze, în primul rând pentru că se simt nemulțumiți și nedreptățiți, dar și pentru că este corectă nemulțumirea lor. Sunt de acord că salariile ar trebui să fie mai mari, sunt de acord că nemulțumirile sunt legitime, dar pe de altă parte, însă, am văzut, din punctul meu de vedere, cea mai mare deschidere a unui Guvern de a vorbi cu niște categorii de oameni nemulțumiți. Nu vorbesc în mod deosebit de PNL, pentru că Nicolae Ciucă, lângă Marcel Ciolacu, au avut întâlniri cu reprezentanții sindicatelor, Klaus Iohannis a avut întâlniri cu reprezentanții sindicatelor, absolut toată lumea a încercat să vorbească și să rezolve problema.

Ne uităm la nemulțumirea justificată a profesorilor, dar e corect în același timp să ne uităm și la copii, și la lucrurile care se pot întâmpla în această țară și care poate doar anumite lucruri în anumite limite. Sigur că Guvernul poate să vină mâine și să spună că salariul minim pe țară este de 2.000 de euro. Se poate, dar consecința directă ar fi că punem lacătul pe toată țara și plecăm toți acasă. Trebuie să fim responsabili în relația cu țara și în relația cu elevii.

Eu nu înțeleg, de exemplu, de ce expunem niște elevi la a nu merge în străinătate cu niște burse sau la o formă superioară de învățământ, de ce expunem niște elevi de la a nu da examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Națională. Guvernul a arătat deschidere și, mai mult decât atât, le-a oferit lucrurile pe care le-au cerut și, în același timp, a venit nu doar cu niște promisiuni, ci cu niște lucruri extrem de concrete“, a spus, la DC News, la „D'Economic News“, Mario De Mezzo, deputat PNL.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Controversă cu cei 722 de angajați din Educație care au intrat în grevă oficial. Nistor acuză Ministerul Muncii că „insinuează“ lucruri neadevărate: Nu avea cine să opereze suspendarea contractelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel