Marinescu, acuzații grave după uciderea ursului Arthur: Abuz în serviciu, corupție, complicitate la crimă și ghizi care aduc milionari din străinătate

Captură video RealitateaPlus
Captură video RealitateaPlus

Senatorul Marius Marinescu a lansat o serie de acuzații grave în cazul ursului Arthur, ucis de Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein.

"Vorbim de abuz în serviciu, vorbim de corupție, vorbim de complicitate la crimă, de braconaj, de ucidere cu intenție. Domnul ministru a spus că va face public tot dosarul privind derogarea de la lege și pentru împușcarea acestui urs nu a făcut public acest dosar. Acest țăran a cerut relocarea acelui urs care cobora din pădure în gospodăria lui și până la urmă am văzut că a fost împușcat un trofeu. Deci, în România sunt de 30 de ani ghizi care pun ochii pe un trofeu, îi anunță pe milionarii din străinătate, vin, fabrică niște acte în România, aparent legale, dar dacă te uiți la ele nu sunt legale și se ajunge la împușcarea acestor trofee. Atenție, directiva europeană 92 pe 43 spune foarte clar: "Trebuie salvat ursul. Trebuie aplicate toate măsurile de salvare și numai ca soluție finală poate fi împușcat". Adică trebuia să demonstreze cu filmulețe că acelei ursoaice cu pui i s-a pus mâncare în pădure, i s-a pus un gard electric, că a fost relocată, că s-a întors, și abia pe urmă se putea trece la măsura extremă.

(...) Prețul unui urs este de 40.000 de euro. Întrebarea este unde s-a dus diferența de bani, dacă s-au plătit doar 7.000 de euro. Instanța va stabili acest lucru pentru că vorbim de braconaj, de ucidere cu intenție și nu numai. Instanța cred eu că va ajunge la acest verdict și va fi pus și prințul să plătească această sumă. Vedeți voi, derogarea aceasta de la lege privind împușcarea animalelor protejate, vă spuneam ordinul 203 pe 2009 care este în momentul de față, s-au dat până în momentul de față vreo 2.300 de derogări, deci 2.300 de urși au fost împușcați aparent legal din 2009.", a declarat Marius Marinescu la RealitateaPlus.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a declarat pentru presa din Austria că nu el l-a omorât pe cel mai mare urs din România și că are probe pentru a dovedi asta. El spune că ursul pe care l-a împușcat ar fi fost un alt animal care a fost eliberat pentru împușcare și că are poze care demonstrează că animalul ucis de el nu este ursul Arthur.

VEZI ȘI: Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein NEAGĂ că l-a ucis pe ursul uriaș Arthur și spune că are POZE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel