Marine Le Pen: Uniunea Europeană, un eşec. Frexit, în programul electoral

Marine Le Pen, candidatul extremei drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen şi-a lansat campania electorală cu mesaje împotriva globalizării. Frexit, printre principalele propuneri electorale ale extremei drepte franceze.

Aflată la Lyon, Le Pen a spus că globalizarea sufocă până la moarte comunităţile locale şi a promis că va proteja comerţul şi băncile franceze.

Ea a afirmat că Uniunea Europeană este un eşec cu care vrea să renegocieze relaţiile, iar în lipsa unui rezultat să organizeze un referendum privind ieşirea din Uniune.

Programul de guvernare are 144 de propuneri, printre care renunțarea la moneda euro și un referendum cu privire la ieșirea din Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

"Scopul acestui program este să îi redăm Franței libertatea și să îi redăm vocea poporului său," a spus Le Pen în discursul său.

[citeste si]

"Frexit" se află printre principalele propuneri electorale a lui Le Pen. În viziunea Frontului Național, tratatul UE ar trebui renegociat, nu ar trebui să mai existe moneda unică, nici uniunea vamală și nici reguli de contribuție la bugetul comunitar sau legislația europeană să aibă întâietate în fața legislației locale. Dacă țările membre UE nu sunt de acord cu aceste propuneri, Marine Le Pen își dorește declanșarea unui referendum cu privire la statutul de membru în UE la șase luni după alegeri, în cazul în care devine președinte.

Alegerile prezidenţiale din Franţa au loc pe 23 aprilie, iar sondajele arată deocamdată că Marine Le Pen (48 de ani) va câştiga primul tur, dar îl va pierde pe cel decisiv din 7 mai, indiferent cine va fi contracandidatul liderului extremei drepte..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel