Marine Le Pen, ipoteza extremă care a indignat Franța

le pen
le pen

Președintele Frontului Național al Franței, Marine Le Pen, a stârnit furie în Hexagon după ce a declarat că cei patru ostatici francezi, răpiți de islamiști în 2010 din Nigeria și eliberați săptămâna aceasta, ar fi fost convertiți la islamism în cei trei ani de captivitate.

Liderul partidului de extremă-dreapta a declarat într-un interviu acordat Europe 1 că nu poate să treacă cu vederea barba și hainele ”ciudate” purtate de cei trei bărbați când au fost aduși la Paris.

Citește și: Unificarea extremei-drepte din UE, misiune imposibilă?

Le Pen este în plin proces de schimbare a profilului partidului său, din care a exclus membrii xenofobi, rasiști și neo-naziști. Adversarii săi politici o acuză că și-a dat arama pe față prin aceste remarci ”indecente” și ”lipsite de patriotism”. Un socialist a sugerat chiar, printr-un tweet, că Le Pen lucrează la scenariul pentru Homeland 4, un serial american despre un sergent-marin american spălat pe creier de militanții islamiști, scrie The Independent.

Pierre Legrand, Daniel Larribe, Thierry Dol and Marc Féret au fost răpiți de rebelii islamiști în septembrie 2010 în timp ce munceau într-o mină de extragere a uraniului. Când au fost aduși în Franța, miercuri, trei dintre ei purtau bărbi specifice uneori militanților islamiști și haine care semănau de asemenea cu cele ale rebelilor extremiști.

Citește și: Extrema-dreaptă, de neoprit: ”UE se va prăbuși ca URSS”

”Erau foarte necomunicativi, cel puțin. Doi dintre ei purtau bărbi impresionante. Îmbrăcămintea lor era ciudată... Ne sunt datori cu o explicație”, a declarat Le Pen în cadrul interviului. La insistența intervievatorului, care i-a cerut să spună clar dacă este de părere că cei patru au fost ”islamizați”, liderul FN a răspuns: ”Nu sunt psihiatru. Nu voi teoretiza. Nu ăsta este rolul meu”.

Diplomați francezi au explicat că, judecând după primele evaluări ale grupului de francezi, nu se pune problema convertirii sau spălării lor pe creier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel