Marinari români, răpiți pe o navă în luna martie, eliberați

Poza descriptiva
Poza descriptiva

Ministerul Afacerilor Externe informează că cei trei marinari răpiţi la data de 3 martie de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo au fost eliberaţi.

Potrivit MAE, cetăţenii români vor fi repatriaţi în zilele următoare, aceştia fiind asistaţi de Ambasada României la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalităţilor necesare întoarcerii acestora, în siguranţă, în România. Eliberarea marinarilor a fost posibilă datorită implicării companiei angajatoare şi a demersurilor specifice ale Celulei de Criză a MAE pe lângă autorităţile abilitate.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că, prin intermediul Ambasadei României la Abuja, a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare. Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţenilor români şi identificarea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost principalele preocupări ale autorităţilor române.

Trei români se numără printre membrii unui echipaj de navă care au dispărut pe 3 martie, în urma unui incident care a avut loc în apele teritoriale ale statului Togo, informa Ministerul Afacerilor Externe la acea dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel