Marilena Rotaru: ANRM, pentru mine, subiect închis

Marilena Rotaru respinge apelul la unitatea monarhiștilor, lansat de ANRM în perspectiva Congresului extraordinar de la Sinaia. În urma comunicatului transmis de ANRM luni, cunoscutul om de televiziune a transmis redacției DCNews următoarea poziție referitoare la retragerea din organizație:

”Retragerea mea din A.N.R.M. nu este ”temporară” sau ”momentană”. Pentru mine A.N.R.M-ul este un subiect definitiv închis. Și compromis. Este singurul meu răspuns la trădare și ticăloșie. Așa că, mesagerilor trimiși pe urmele mele, le recomand calea întoarsă. Mulțumesc Cerului pentru că m-a luminat să mă retrag. Și Regelui Mihai pentru învățătura transmisă: ”Nu merită să fii iubit cu orice preț”. La demisia mea nu am sugerat sau impus nimănui să mă urmeze. Au plecat din proprie convingere, nu doar treizeci, cum comunică aparatura de dezinformare, ci, cam jumătate din alianță. La aceleași megafoane se numără 1200 de membri actuali, ceea ce invalidează practic congresul din octombrie, unde, cu toate delegările, n-au fost decât 473 de voturi.

         

Nu am și nu am avut nevoie de A.N.R.M ca să-mi susțin idealul.  O fac de 26 de ani pe cont propriu suportând consecințele ”organelor” care, când nu amendează mersul pe contrasens, stimulează creativ grupuri cu aceleași interese, pentru a depista, identifica, număra, raporta. Nu m-am lăsat niciodată intimidată de fariseismul celor care, încălcând grav principii, se acoperă în declarații cu vorbele celor cărora le-au întinat memoria, și nici de transformarea peste noapte a celor care fugeau de morala creștină ca ”acela” de tămâie,  în purtători de sutane, cruci și busuioc. Apelurile recente la ”unitatea imperios necesară” a celor care trebuie ”să-și strângă rândurile” se pot regăsi cu ușurință în colecția ziarului ”Scânteia” (organ al P.C.R.) din anii 50 și până în 1989. Limbajul de lemn crește și înflorește sub condeie proaspete.

Monarhia și regalitatea (două concepte distincte) au în comun dimensiunea spirituală, care nu poate fi exprimată prin acțiuni de masă, de tipul ”proletari din toate zările, uniți-vă!”  Restaurarea monarhiei este un ideal național, nu un scop care scuză mijloacele. Repet ce-am spus în discursul meu la cel de-al treilea Congres al ANRM (și ultimul din viața mea) din 24 octombrie 2015: ”Eu știu una și bună. Cu idealul nu poți face comerț. Nu poate fi vândut, cumpărat. Idealul nu se negociază. Cu nimeni. Nici cu cei cu care pare a avea o strânsă legătură. Pragmatismul i-a sluțit chipul acestei lumi și i-a distrus spiritualitatea. Singura salvare vine numai din forța spiritului.

Știți de cât de puține obiecte-lucruri are nevoie Regele? Câtă austeritate și-a impus și câtor sacrificii s-a supus?! Uitați-vă în oglindă, oameni buni! Când scânteia idealului va izbucni cu putere în inimile dv., veți vedea în oglindă chipul Regelui!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel