Urmărește emisiunea live


Marilen Pirtea, propunere împotriva violențelor: Legea autoapărării pe timp de noapte

Marilen Pirtea
Marilen Pirtea

Marilen Pirtea (vicepreședinte al Camerei Deputaților) consideră că „mulți români așteaptă întărirea legii pentru o protecția mai bună în fața violențelor la domiciliu”.

 „Vedem cu toții acum, în această perioadă de criză, că a crescut semnificativ riscul de apariție a violențelor și distrugerilor de domiciliu, mai ales pe timpul nopții. În acest context, devine esențială protecția persoanelor și bunurilor. Avem nevoie de o protecție mai bună a persoanelor în fața violențelor în creștere, în special a celor ce apar în gospodăriile oamenilor”, afirmă vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Marilen Pirtea, potrivit unui comunicat de presă.

”Avem și un exemplu semnificativ din Italia, care demonstrează cum se poate interveni fără ezitare. Este vorba de Legea autoapărării pe timp de noapte, pentru atacuri desfășurate la domiciliu, adoptată recent de Italia. Exemplul poate fi considerat un caz de bună practică, în privința măsurilor imediate ce pot fi adoptate pentru a obține scăderea infracțiunilor împotriva bunurilor și persoanelor aflate la domiciliu, desfășurate mai ales pe timpul nopții. În Italia, țară puternic afectată de pandemia coronavirusului, înăsprirea pedepselor și amenzilor pentru astfel de furturi și violențe specifice  a condus rapid la o scădere cu 20% a numărului acestor infracțiuni. Pentru a preîntâmpina o explozie a infracționalității în această perioadă, oricum dificilă, oamenii așteaptă măsuri imediate, o bună organizare a structurilor de ordine publică, dar și noi prevederi legale, prin care să fie majorate pedepsele și amenzile pentru aceste infracțiuni periculoase”, subliniază deputatul liberal Marilen Pirtea.

„Obeictivul principal în cazul majorării pedepselor și amenzilor pentru infracțiunile desfășurate în domiciliile oamenilor, pe timpul nopții, este întărirea protecției persoanelor ce devin victime ale violării domiciliului, dar și pentru protecția suplimentară a integrității patrimoniilor. În această perioadă a devenit oportun să ne gândim la majorări ale pedepselor și amenzilor în cazul infracțiunilor desfășurate prin violență în domiciliile românilor, prin amenințarea folosirii armelor sau a altor mijloace de constrângere fizică”, conchide deputatul liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel