Marile publicații încep să ceară taxă pentru conținutul online

presa online taxa dece
presa online taxa dece

Tabloidul The Sun și cotidianul The Daily Telegraph, publicații britanice cu vânzări mari pe piața britanică, anunță că vor introduce taxe pentru accesarea conținutului lor online. Unul dintre cele mai importante ziare din SUA, Washington Post, spunea săptămâna trecută că va introduce plata pentru o parte dintre articolele din varianta online, la mijlocul acestui an.

The Sun, cel mai vândut ziar din Marea Britanie, editat de compania News International care este deținută de Robert Murdoch, precizează că taxa va fi aplicată în a doua jumătate a anului actual, scrie The Guardian, citat de Mediafax. Conducerea ziarului explică faptul că actuala strategie a companiei, de a le permite cititorilor acces gratuit la informații, nu este sustenabilă.

Varianta online a tabloidului este accesată în prezent de circa 30 de milioane de useri în fiecare lună, în timp ce tirajul ediției printate este de peste zece ori mai mic, cu aproape 2,4 milioane de copii.

The Daily Telegraph, primul ziar de interes general din Regat care va cere plată pentru online

Cotidianul The Telegraph nu a decis când va începe să implementeze sistemul de taxare. Cititorii telegraph.co.uk vor avea acces liber la 20 de articole online pe lună. Mai departe, cititorii trebuie să plătească o taxă de 1,99 lire sterline pe lună (20 de lire sterline pe an), pentru a avea acces la conţinutul online al The Daily Telegraph şi la cel care poate fi citit de pe smartphone-uri.

Sistemul de taxare a conținutul online, cu posibilitatea accesului gratuit la câteva materiale pe lună (de regulă 20), a fost deja introdus de publicații precum New York Times, Financial Times și ziare din Canada. Începând cu cea de-a doua jumătate a anului curent, Washington Post, care se confruntă cu o scădere a veniturilor, va introduce plata pentru o parte a conținuturilor sale online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel