Marie Jeanne Ion: Era să mor în 2005, aș vrea să știu de ce

jurnalisti sechestrati
jurnalisti sechestrati

Marie Jeanne Ion s-a numărat printre jurnaliștii răpiți în Irak, în 2005. Ea își amintește că a trăit o dramă și are o singură întrebare: "De ce?". Marie Jeanne a explicat că nu o interesează jocurile politice, ci dedesubturile acestei drame. 

Marie Jeanne a spus despre reținerea lui Omar Hayssam și aducerea lui în țară că "Pentru mine, ceea ce s-a întâlmplat în această dimineaţă este doar un pas normal din punctul de vedere al unui sistem de justiţie şi de ordine publică şi siguranţă care funcţionează într-o societate civilizată. Şi, este adevărat, trebuie să remarc că a fost făcută o promisiune şi s-a respectat, deşi foarte puţină lume credea".

O dramă și un joc politic

Ea a adăugat "Vom vedea ce se întâmplă pe viitor, am văzut declaraţiile oficiale şi este clar că îşi va ispăşi pedeapsa. Sper şi eu, ca toată lumea, ca şi colegii mei, să se afle dedesubturile acestei drame. Pentru noi asta a fost, o dramă, scrie Mediafax.

Marie Jeanne a spus că a trăit lucrurile diferit față de cum au fost prezentate de televiziuni- "Eu îmi aduc aminte cum era să mor, aşa că aş cam vrea să ştiu de ce am ajuns în situaţia respectivă. Asta mă interesează. Pe mine nu mă interesează jocurile politice care s-au făcut în jurul acestei poveşti, şi nu m-au interesat niciodată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel