Mariana Bitang: Antrenorii lucrează pe salarii de mizerie. Nu investim

Bitang-Bellu, Jocurile Olimpice Londra 2012
Bitang-Bellu, Jocurile Olimpice Londra 2012

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7 la turneul preolimpic de la Rio, în condițiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă.


"Finanțarea a dispărut total la nivelul de bază. Am avut de ales dintr-un număr redus de copii. Antrenorii lucrează pe salarii de mizerie. Devenim ridicoli că redeschidem subiectul. De ce am ajuns în situația asta? Lumea spune că aducem un antrenor din străinătate. Nu rezolvăm problema așa. Tu când preiei un copil la 14 ani sau la 12 ani, la juniori, el vine cu o bază de elemente. Dacă bază e pusă greșit, e din cauză că nu sunt condiții. Sunt cluburi care au condiții de acum 30 de ani. Vă învit să facem o vizită la Dinamo. Să vedeți condițiile. Se sapă la sală de 4 ani și încă nu am terminat.

În calitate de voluntari am ajutat. Noi suntem antrenoir, ca să intri în sală trebuie să ai pe cine să antrenezi. Fetele aveau probleme mari de sănătate. Probleme erau cronice, n-au putut fi soluționate într-un interval atât de scurt. Una din fete a fost internată de două ori... Abilitățile noastre profesionale n-au fost puse la încercare, n-am avut cu cine lucra. Când un copil spune 'mă doare', n-ai pe cine să antrenezi. Vă reamintesc că a fost un scandal la adresa noastră, că am avea metode dure de antrenorat. Că gimnastica ar fi apanajul fostelor țări comuniste. Noi n-am mai investit în gimnastică. Suntem vinovații de serviciu: Belu și Bitang", a spus Mariana Bitang la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel