Mariana Badea, povestire neștiută: L-am cunoscut destul de bine

În această lună, Adrian Păunescu ar fi împlinit 72 de ani. Mariana Badea a scris câteva rânduri despre omul care "ne-a lăsat moştenire o operă vastă din care răzbate, prin fiecare cuvânt, personalitatea sa viguroasă şi incomodă".

Profesoara de Limba și literatura română a povestit că l-a cunoscut pe marele Adrian Păunescu.

"L-am cunoscut destul de bine în vremea când am fost director adjunct artistic la Teatrul Mic, deoarece era bun prieten cu domnul Săraru. Ştiu că lucra mai ales noaptea, spre deosebire de domnul Săraru care se trezea pe la 4 dimineaţa şi scria până spre ora 9,00.

La Adrian Păunescu acasă ardea lumina toată noaptea, încât credeai că dă petreceri... Ai lui erau la dispoziţia sa, nici ei nu erau lăsaţi să doarmă pentru că el voia să-i vadă prin preajmă şi le găsea tot felul de atribuţii. A fost o figură... De altfel, toate marile talente au avut o existenţă bizară, „foarte altfel" decât a oamenilor obişnuiţi. Eminescu stătea în mansarda lui şi două-trei săptămâni, fără să mănânce, doar cu multă cafea, autoizolându-se total de lumea concretă. În biografiile tuturor personalităţilor găseşti comportamente sau obiceiuri spectaculoase, cele mai multe blamate de contemporani", a scris Mariana Badea pe blogul său, loc unde a împărtășit cu cititorii săi o poezie de-ale lui Adrian Păunescu.

VEZI ȘI: Mircea Badea, uluit. Telespectator-surpriză al emisiunii "În gura presei"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel