EXCLUSIV  Mariana Badea: Atitudinea este cel puțin ciudată. E ca și când tu îți renegi bunicii și părinții

Mariana Badea, profesoară de Limba și Literatura Română, a spus cum vede hotărârea Cristinei Tunegaru de a nu preda poeziile lui Mihai Eminescu sau "Amintirile" lui Ion Creangă.

Contactată de ziarul DC News, Mariana Badea a vorbit despre nevoia de predare a operelor acestor mari autori.

"Atitudinea domnișoarei este cel puțin ciudată. Literatura populară, Alecsandri, Eminescu, Creangă, Caragiale, Slavici constituie fundația pe care s-a clădit opera scriitorilor români: Arghezi, Blaga, Nichita Stănescu, Marin Preda și CHIAR Mircea Cărtărescu. E ca și când tu îți renegi bunicii și părinții, să nu vrei să știi cine-ți sunt predecesorii și să crezi că tu ai fi primul om de pe pământ, născut prin proprie voință, fără contribuția nimănui!

În afară de faptul că cei „refuzați" de domnișoara respectivă sunt cei care au creat literatura română, cel puțin Mihai Eminescu creează o poezie și o proză cu profunde esențe filozofice, pentru a cărei înțelegere și asumare îți trebuie un spirit superior și intelectualizat. Spre deosebire de poeții disprețuiți de tânără, Mircea Cărtărescu scrie o poezie de alt gen, după cum însuși mărturisea: „Ce simt, ce văd, ce gândesc în împrejurările obişnuite ale vieţii mele de om obişnuit formează conţinutul poeziei, care devine preponderent ca importanţă faţă de formă." ", a spus Mariana Badea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel