Marian Vanghelie îl acuză pe Victor Ponta de trădare

Marian Vanghelie, aflat în arest preventiv, îl acuză pe Victor Ponta  de trădare de țară, într-un mesaj postat pe Facebook. Vanghelie invocă un dialog între premier și ministrul Titus Corlățean, care ar fi avut loc în ședința BPN al PSD. Fostul ministru de Externe a declarat pentru DCNews că totul e o invenție a lui Vanghelie.

Marian Vanghelie susține că premierul ar fi propus în ședințele Biroului Politic Național al PSD  ca vrea o alternativă la relația cu SUA, o apropiere de Rusia și China. În această cheie ar trebui citite vizitele lui Ponta la Soci, cu ocazia Olimpiadei, și la Baku, ca și vizitele în China.

"Intr-una din sedintele de BPN ale PSD, Victor Ponta ii ordona lui Titus Corlatean, Ministrul de Externe din acea vreme, sa ii aranjeze intalniri bilaterale la Olimpiada de Iarna ce a avut loc la Soci in 2014, scrie Vanghelie pe Facebook. In acel moment, aliatii strategici europeni si americani boicotau festivitatile de deschidere a olimpiadei, iar Ponta ocupa loc de cinste in tribuna. In baza aceluiasi principiu a fost si la Baku. In alte sedinte de BPN ale PSD tot Victor Ponta a fost acela care a mentionat de cateva ori bunele relatii pe care le are cu China si Rusia si le propunea ca alternativa la relatia cu Statele Unite”.

Are o obsesie cu Rusia și China

”Intr-o alta sedinta de BPN a PSD, scrie Vanghelie, Dragnea s-a referit la faptul ca Victor Ponta a pierdut alegerile din cauza ca americanii au ordonat retelei Facebook sa il sustina pe Iohannis. Victor Ponta a fost intru totul de acord cu Dragnea. Toate acestea dovedesc clar obsesia lui Ponta fata de Rusia si China, de zona euroasiatica. De ce sa ne mai miram, atunci, de plecarea lui la Baku sau de multiplele vizite in China? Victor Ponta este disperat sa vanda Romania pentru interesul lui imediat (...). Victore, Romania se afla la granița unui conflict sangeros ! Nu faptul ca te-ai dus la Baku este grav, dar orice vizita a unui prim ministru roman intr-o tara straina reprezinta Romania. Un premier roman trebuie sa exprime o poziție comuna a statului roman. Chiar nu exista cineva care sa iti atraga atentia ca nu te poti afisa cu Putin sau Lukasenko exact in ziua in care erai acuzat ca nu permiti milioanelor de romani din Diaspora sa voteze?”.

Titus Corlățean: este o minciună

Fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, a dezmințit categoric afirmațiile lui Vanghelie. Contactat telefonic de DCNews, Corlățean a spus că niciodată nu a avut loc o discuție despre întâlniri bilaterale ale premierului, la Soci.

”În primul rând, nu mi-a ordonat, nici premierul, nici altcineva. Nu ordonă nimeni unui ministru de Externe. În al doilea rând, nu mi-a cerut vreodată să-i stabilesc întâlniri bilaterale, sau altfel de întâlniri cu ocazia Jocurilor Olimpice. Ce a postat dl. Vanghelie este o minciună. Nici nu s-a discutat așa ceva în Biroul Permanent Național. Deci, dezmint categoric că la o ședință BPN sau în altă ocazie mi-ar fi cerut premierul așa ceva”, a spus Titus Corlățean.

Citește și: Klaus Iohannis: Suntem într-o fază fierbinte a luptei anticorupție. Speța Ponta - una tristă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel