Klaus Iohannis: Suntem într-o fază fierbinte a luptei anticorupție. Speța Ponta - una tristă

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, că România se află ”într-o fază fierbinte” în ceea ce privește lupta anticorupție și speră că rezultatul va influența în sens pozitiv aderarea la Schengen. El a precizat că, în cazul premierului Victor Ponta, ”speța este tristă”.

"Am discutat despre chestiunea Schengen și este destul de evident că aspectul corupției este luat în seamă când vorbim despre Spațiul Schengen. România a făcut progrese semnificative, notabile, în domeniul combaterii corupției și speța, care în sine este tristă, nu arată decât că lupta anticorupție se desfășoară din plin. Suntem într-o fază fierbinte și cu siguranță vom trece cu bine de ea. Faptul că avem aceste rezultate sper să influențeze în sens pozitiv aderarea la Spațiul Schengen", a afirmat Klaus Iohannis, la Zagreb, după întâlnirea cu omologul croat, întrebat dacă anumite cazuri de corupție la nivel înalt, în speță cel al premierului Ponta, afectează aderarea României la Schengen.

La rândul său, președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a subliniat că lupta împotriva corupției accelerează aderarea la spațiul Schengen.

"Atitudinea mea a fost dintotdeauna toleranță zero față de corupție. Poate că pe termen scurt, în ceea ce privește lupta anticorupție, poate atinge felul în care o persoană este văzută, dar asta nu înseamnă că nu trebuie puși pur și simplu sub acuzare, inclusiv înalți demnitari, pentru a vedea care sunt standardele pentru a putea preveni corupția și pentru a dovedi faptul că în orice moment țara este pregătită să se lupte, să rezolve, să pună sub acuzare corupția. Nu cred că lupta împotriva corupției va afecta în mod negativ aderarea la Spațiul Schengen. Noi abia suntem la început în ceea ce privește acest proiect. De la 1 iulie începe inspecția - prima fază a acestui proces. Mai avem mult de lucru în ceea ce privește acest proces, dar consider că o luptă împotriva corupției nu poate decât să ne ajute în atingerea criteriilor tehnice și nu poate decât accelera procesul de aderare la Schengen", a spus Kolinda Grabar-Kitarovic, potrivit Agerpres.

Vezi și: Klaus Iohannis, fără răspuns la o întrebare bună, legată de coabitarea cu Victor Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel