EXCLUSIV  Marian Preda, rectorul UB, semnal de alarmă: România, 14 milioane de locuitori în 2050

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Profesorul Marian Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti, trage un semnal de alarmă asupra superficialităţii cu care sunt privite profesiile sociale

"Profesiile sociale, adesea, sunt tratate puţin diferit. De exemplu, nimeni nu s-ar gândi să meargă pe un pod care nu e făcut şi proiectat de nişte specialişti în domeniu, nimeni nu ar zbura cu un avion care nu e proiectat de un inginer în aviaţie şi nu e realizat de o firmă cu specialişti în domeniu, nimeni nu ar accepta să fie operat de un chirurg care nu are patalama, nimeni nu ar accepta să fie reprezentat în instanţă de un amator, nimeni nu ar accepta să îşi pună banii la o bancă care nu e condusă de finanţişti buni. Cu toate astea, acceptăm foarte uşor că în zona profesiilor sociale, copiii noştri pot fi educaţi de oameni de calitate îndoielnică, care au terminat şcoala pe ici pe colo, ca şi cum nu ar fi nimic cu asta. Acceptăm ca părinţii noştri şi persoanele cu dizabilităţi din jurul nostru să fie trataţi de asistenţi sociali care nu sunt profesionişti. 

În această dimineaţă, am participat la un alt eveniment în care UNICEF a lansat un proiect de extindere a profesionalizării asistenţei sociale, pentru că doar 11 la sută din asistenţii sociali din mediul rural sunt profesionişti cu adevărat", a declarat Marian Preda în cadrul conferinţei "Responsabilitatea socială a universităților din România". 

Avertisment: România, 14 milioane de locuitori în 2050

"De ce acceptăm asta? Pentru că pare nu e o chestiune de viaţă şi de moarte, cum sunt celelalte. Dar să ştiţi că cu amatori în domeniul social se moare încet, dar se moare în cantităţi mari. Ignorăm problemele sociale pentru că ele nu sunt imediate. Spre exemplu, ignorăm faptul că piramida vârstelor din România ne duce spre 14 milioane de locuitori în 2050. 14 milioane! Sunt previziuni clare! Nu mai avem demografi, dar nu se acordă mare atenţie asupra acestui lucru!", a concluzionat profesorul Preda. 

Mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel