Marian Preda: Adevărul din spatele reducerii CASS și a inaugurărilor de autostrăzi

Sociologul Marian Preda a făcut o analiză a măsurii PSD de scutire a CASS-ului pentru unii dintre pensionari. Astfel, el ajunge la concluzia că de această măsură va beneficia o mică parte din pensionarii din România. Totodată, Preda a abordat și subiectul construirii autostrăzilor din ultima perioadă. 

(...) încă din prima zi, mint de la tribuna Parlamentului (Rovana Plumb) și pe diverse canalele TV (am văzut personal la RTV) că măresc pensiile TUTUROR pensionarilor. Realitatea este alta: De eliminarea CASS-ului pentru pensiile de la 1000 la 2000 de lei beneficiază doar 1,78 milioane de persoane, cei cu pensii de peste 1000 lei.

PSD mai majorează pensia minimă socială de la 400 la 520 lei, aici majorarea fiind mică, beneficiari fiind cei cu pensii de până la 494 lei (cu crestere de 5.25% = 520 lei). Ceilalți pensionari, foarte mulți, peste 2 milioane, cei cu pensii intre 494 lei si 1000 lei, nu vor avea nicio majorare de la PSD dar vor beneficia de majorarea punctului de pensie aprobată prin HG (era obligatoriu, conform legii) de Guvernul Ciolos în Decembrie 2016 pentru tot anul 2017.

În plină campanie de pomeni, PSD va spune că le dă pomeni tuturor deși nu este adevărat. Așa cum vor spune că au făcut autostrăzi când vor inaugura cioturile terminate anul trecut si nedate în folosință din prostie ( 15 km din lotul 2 Lugoj- Deva, intrarea in București a A3). Din păcate, opoziția (PNL, USR, PMP) nu are prea mulți specialisti care în Parlament sau la televiziuni să critice cu argumente și să taxeze dezinformările populiste ale puterii. Sper ca măcar Cioloș să-și apere (puținele) realizări și să nu le lase valorificate mincinos tot de PSD, a scris Marian Preda pe facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel