Marian Oprișan a cerut instituirea stării de alertă în Vrancea

zapada
zapada

Şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, solicită acordul Ministerului de Interne pentru declararea stării de alertă în condiţiile în care în judeţ mai sunt localităţi izolate de zăpadă şi a fost emis Cod portocaliu de ninsori abundente.

Mihai Capră, secretarul de stat în MAI, Mihai Capră, a confirmat că s-a solicitat instaurarea stării de alertă.

El a precizat că, având in vedere situaţia judeţului Vrancea şi "iminenţa" ninsorilor şi a viscolului anunţate de meteorologi, ministrul de Interne va lua legătura cu prefectul judeţului, cel mai probabil la videoconferinţa convocată în cursul după-amiezii, şi va comunica o decizie legată de solicitarea privind starea de alertă.

Personal, a arătat Capră, nu vede nici un impediment în declararea stării de alertă, dacă motivele invocate sunt în regulă, dar a arătat că instaurarea stării de alertă "nu poate aduce schimbări fundamentale în modul de răspundere al forţelor care răspund".

Ministrul Gabriel Berca susţine, duminică, la ora 14.00, la sediul MAI, o videoconferinţă cu prefecţii din 31 de judeţe, pe tema ninsorilor abundente anunţate în următoarele zile.

"Ca urmare a situaţiei existente în judeţ şi a atenţionării meteorologice privind Codul Portocaliu de ninsori abundente, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vrancea, la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, vicepreşedinte al CJSU, a aprobat menţinerea situaţiei de urgenţă, până la revenirea la situaţia de normalitate, şi a solicitat acordul Ministerului Administraţiei şi Internelor în vederea declarării stării de alertă", se arată într-un comuniat al Consiliului Judeţean Vrancea, informează Mediafax.

Pentru aprobarea stării de alertă va fi necesară parcurgerea a încă două etape, respectiv obţinerea acordului ministrului Administraţiei şi Internelor pentru declararea stării de alertă, apoi propunerea spre aprobare de către membrii CJSU Vrancea a declarării stării de alertă.

"Având vedere faptul că încă nu s-a reuşit înlăturarea tuturor efectelor generate de căderile abundente de zăpadă şi de viscol, la care se adaugă apariţia unei iminente ameninţări (emiterea unei evertizări meteorologice Cod portocaliu de ninsori şi viscol), care ar putea duce la agravarea situaţiei din judeţul Vrancea, am cerut ministrului Administraţiei şi Internelor să-şi dea acordul pentru declararea stării de alertă în judeţul Vrancea", a declarat Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea.

În prezent, în judeţul Vrancea, mai sunt izolate 30 de sate din 13 comune, unde nu se poate ajunge din cauza drumurilor înzăpezite. În aceste sate locuiesc peste 10.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel