Marian Oprișan, dosarul Căprioara. "Mulțumesc DNA pentru această imensă lecție de viață"

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost achitat în dosarul "Căprioara". Decizia nu este definitivă. Acesta a comentat subiectul într-o intervenție telefonică la România TV spunând că mulțumește DNA-ului.

"Mulțumesc bunului Dumnezeu și tuturor magistraților procurori, garanți ai statului de drept din România. Eu am crezut mereu în justiție. Vreau să mulțumesc în mod special DNA pentru această imensă lecție de viață care m-a făcut mai înțelept. Vreau să îmi exprim convingerea că în perioada următoare, România va răsplăti magistrații judecători - garanți ai statului de drept, procurorii, polițiștii pentru cinstea și corectitudinea lor. Mă refer la cei care se află în slujba adevărului pentru că trebuie înțeles odată pentru totdeauna: doar cu o justiție independentă și imparțială, românii vor prospera", a spus Marian Oprișan la România TV.

VEZI ȘI: Oreste, FĂCUT PRAF de Andreea Pora în direct, la România TV

Potrivit deciziei instanţei, Marian Oprişan a fost achitat pentru infracţiunile de utilizare a creditului în alte scopuri, abuz în serviciu şi fals intelectual. Instanţa a dispus, de asemenea, încetarea procesului penal împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, pentru infracţiunea de uz de fals.

Dosarul Căprioara se judeca de aproape 9 ani

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan (PSD) a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, în dosar au mai fost inculpaţi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Procurorii au susţinut că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unor firme neeligibile, conform Mediafax.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la "Căprioara" şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila "Rucăr" şi "Hanul dintre Vii", situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel