Marian Munteanu, reacție după greșeala Oanei Zamfir de la Digi 24 - EXCLUSIV

Marian Munteanu, liderul și sufletul studenților din 1990, în timpul Mineriadei, contactat de DC News, a avut o reacție în cazul Oanei Zamfir de la Digi 24, jurnalista care l-a întrebat dacă a fost în Piaţa Universității.

Nu doar Oana Zamfir a greșit, ci și Claudiu Popa de la Realitatea TV care l-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a fost bătut în Piața Universității. Și nu doar ei, ci probabil alți tineri - jurnaliști sau nu - de-o seamă cu Revoluția, dar despre care nimeni nu a scris.

Marian Munteanu, contactat de DC News, a spus că înțelege aceste greșeli ale tinerilor în contextul în care am fost supuși, de-a lungul vremii, unei avalanșe de dezinformări.

"În mare măsură, tinerii au fost supuși unei avalanșe de dezinformări și de falsificări cu privire la multe lucruri, nu doar la Piața Universității și începuturile democrației. Nu trebuie blamați că nu întotdeauna reușesc să ajungă la înțelegerea lucrurilor pentru că s-a revărsat asupra lor foarte multă minciună și propagandă. Este o confuzie foarte mare pe care este greu să o rezolvi peste noapte și unii mai cad în capcane", ne-a spus Marian Munteanu.

"Am crezut că este o greșeală de exprimare (n.r. despre eroarea Oanei Zamfir de la Digi 24). Știam că ei vorbesc în cască. Am invitat-o practic să reformuleze. Știți cum e? Ce puteam să răspund la o astfel de întrebare? Se întâmplă. Toți greșim în viață. Nu este mare lucru", a subliniat Marian Munteanu.

Și pentru că mulți tineri poate nu știau cine este Marian Munteanu și o dată cu gafa Oanei Zamfir au aflat, el ne-a spus: "Tot răul spre bine. Știți de ce spun asta românii? Satana nu este creator. El este doar un dezbinator, dar în efortul lui de a face rău, uneori favorizează căi care duc spre bine; nu că ar fi vrut el, el vrea răul, dar dorind răul, comite niște greșeli și iată că apare adevărul. Sunt convins că mulți au atacat-o pe Oana Zamfir poate pentru că nu le plăcea postul TV, poate că era o chestiune de concurență între ei. Eu le-am spus tuturor: măi fraților, lăsați dușmăniile. Să mai lăsăm răul și să facem și bine pentru că prea mult rău este".

Profesor la Universitatea din București

"Eu am predat la Universitate vreo 12 ani. Am avut mulți studenți și credeți-mă, cei mai mulți vorbeau despre Piața Universității, dar ei nu știau că eu sunt acolo profesorul lor. Nu făceau legătura pentru că nu aveau de unde să afle. Nici nu se documentau pentru că dacă nu ești preocupat de un asemenea fenomen, nu ai timp să stai să studiezi și să cercetezi. Oamenii auzeau ce li se spunea pe la televizor. Sigur că după ce aflau, unii dintre ei începeau să se lămurească", a subliniat Marian Munteanu.

Un site unde există toate informațiile despre Marian Munteanu

"Eu le-am zis multor jurnaliști: Măi copii, dacă băgați numele meu pe Google și dați un search, printre primele rezultate apare pagina mea Munteanu.ro. Acolo găsiți toate datele publicate de vreo 15-20 de ani. Și tinerii trebuie să înțeleagă că documentarea este importantă. Nu-i greu. În trei minute afli ce vrei", a mai spus Marian Munteanu în exclusivitate pentru DC News.

Liderul studenților din Piața Universității a avut o concluzie de suflet pe marginea acestui subiect: "Eu chiar sunt de partea tinerilor chiar dacă acum sunt bătrân. Tot cu tinerii am rămas!".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel