Marian Munteanu, după redeschiderea dosarului Mineriadei: Au fost semne clare

Preşedintele Ligii Studenţilor în 1990, Marian Munteanu, a spus că bănuia faptul că dosarul Mineriadei se va redeschide, întrucât fuseseră niște semne extrem de clare, în acest sens.

"Bănuiam că acest dosar se va redeschide. Au fost niște semne extrem de clare, în acest sens. Rămâne de văzut în ce măsură anchetatorii vor reuși să clarifice și să propună soluții instanțelor de drept. Alături de colegii din generația mea de atunci, noi am făcut ceea ce am făcut pentru a fi oferit un sprijin societății românești. Nu erau acțiuni făcute în numele persoanei. Din acest punct de vedere, am considerat, atunci, și ca și acum că lucrurile negative care s-au întâmplat au fost îndreptate împotriva românilor, în primul rând.

Eu cred că loviți, agresați, nedreptățiți au fost, într-un fel, toți românii prin acțiunile guvernanților de atunci. Dacă după 25 de ani, statul român își revine și instituțiile sale încep să funcționeze, la un anumit grad de normalitate, este un semn de însănătoșire și speranță pentru viitor, în sensul în care, probabil că mai încolo, societatea românească să meargă mai mult pe căile legalității.

[citeste si]

Simplul fapt că se pune problema unei cercetări temeinice pentru că, timp de 25 de ani, diferite guvernări, toată lumea a vorbit de justiție și dreptate, însă nu s-a făcut niciun pas concret. Iată că, astăzi, se întâmplă acest lucru. E de salutat. Nu are un aspect pesonal, eu cred că este un element care interesează societatea românească", a declarat Marian Munteanu.

"Foarte puțină lume știe că pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, din partea procuraturii, timp de aproape 20 de ani, cât timp a fost dosarul în mâna unui procuror care nu a vrut să facă mai nimic, care nu a solicitat declarații ale unor martori care au participat la acele acțiuni", a adăugat Marian Munteanu, citat de Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel