Marian Godină, examen Academie. Cine îi ia apărarea

Rodica Mitu / 10 aug 2017 / 22:26 Salveaza PDF Comentarii

Joi seară, Marian Godină a distribuit o postare a jurnalistei şi scriitoarei Petronela Rotar-Cotoban, în contextul în care pe reţelele de socializare s-a discutat intens despre examenul la Academie. 

Iată mesajul scriitoarei distribuit de Godină:

"Faptul că internetul jubilează că Marian Godină a picat examenul la Academie îmi amintește de ceva ce scriam pe la începutul anului, legat de motivațiile inconștiente care îi fac pe oameni să fie atît de răi. 

Există o teorie în psihologie care zice că atunci cînd întîlnim (fie și virtual, pe FB, la TV etc.) un om cu care ne comparăm inconștient și ne simțim inferiori, simțim nevoia să îl coborîm pe acela la nivelul nostru, iar de aici insultele, invidia, ura, gîndirea negativă. 

Zeci de mii de oameni s-au comparat inconștient cu un polițist care a reușit să rupă tiparele, să adune simpatia a sute de mii de oameni, să devină celebru. Iar azi, lovindu-l, reușesc să se simtă egali sau mai buni. Zicea Papa Francisc, acest Papă bestial al vremurilor noastre: "Faptul că ai nevoie să îi vorbeşti de rău pe alţii arată o stimă de sine scăzută. Aceasta înseamnă: mă simt atât de mic încât în loc să mă ridic pe mine trebuie să îi trag pe alţii în jos". 

Igiena psihologică e cheia. O să obosesc și mor repetînd asta."

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28