Marian Godină a plâns două ore. Care a fost motivul

Roxana Neagu / 24 feb 2016 / 19:40 Salveaza PDF Comentarii

Cartea polițistului Marian Godină, intitulată "Flash-uri din sens opus", a fost lansată miercuri, iar premierul Dacian Cioloş, prezent la eveniment, a apreciat că exemplul autorului ar trebui să fie "o lecţie şi pentru Poliţia Română".

"Nu mă surprinde că domnul Godină devine un simbol", a declarat Dacian Cioloş, după evenimentul de lansare. La intrarea în clădirea Bibliotecii Centrale Universitare, premierul a fost abordat de admiratori ai autorului, nemulţumiţi că nu au mai putut intra la eveniment.

Dacian Cioloș, cuvinte de apreciere pentru Marian Godină

"Am ezitat să vin pentru că e momentul dânsului şi nu vreau să rămână cineva cu impresia că premierul vrea să îşi asocieze imaginea cu un om de succes şi cu un om care e apropiat de societate", a declarat premierul. El a spus că prezenţa sa la lansare reprezintă o încurajare a atitudinii promovate de poliţist. "Am decis să vin ca să fie foarte clar că acest gen de comportament civic, autentic, chiar şi într-o instituţie însărcinată cu ordinea publică, are toată susţinerea Guvernului şi toată susţinerea mea. Cred că în felul acesta societatea românească poate să se însănătoşească", a spus Dacian Cioloş. "Asta aşteaptă oamenii - onestitate, profesionalism, autenticitate şi verticalitate în orice activitate, de jos până sus", a adăugat el, referindu-se la exemplul autorului cu formularea "fenomenul Marian Godină". "Sunt convins că fenomenul Marian Godină ar trebui să fie o lecţie şi pentru Poliţia Română care probabil că la început a fost ezitantă reacţia pe care ar trebui să o aibă şi sper eu să înţeleagă că o comunicare autentică este în interesul unei instituţii care este în interesul public", a adăugat Dacian Cioloş.

De ce a plâns Marian Godină două ore

După lansarea cărţii, Marian Godină a mărturisit că "a fost o săptămână plină de emoţii". "Astăzi a fost, cu siguranţă, cea mai importantă zi din viaţa mea', a afirmat el. În ceea ce priveşte relatările pe care le face despre sistemul în care lucrează, Godină a spus: "Îmi asum ceea ce am spus şi teama nu e pentru mine". El a precizat că singurul moment în care a cedat a fost atunci când a aflat că mama sa a avut un accident. De altfel, directoarea Editurii Curtea Veche, Iren Arsene, a povestit, în timpul lansării, că poliţistul se afla la editură la aflarea acestei veşti şi "a plâns două ore".

"Mi-am propus să aduc o schimbare atât Poliţiei Române, cât şi în mentalitatea civililor - să privească altfel poliţiştii, aşa cum merităm, de altfel. Să nu uitaţi că noi suntem de fapt voi cu uniformă", a adăugat el. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26