Maria Manoliu a murit. Victor Ciutacu: Încă sunt sub șocul acestei vești

Maria Manoliu, jurnalist de investigație la ziarul Gândul,  a murit miercuri, 30 iulie, după o luptă grea cu o boală incurabilă. Maria Manoliu a lucrat la Adevărul până în 2005, când a plecat cu echipa care a format ziarul Gândul. Victor Ciutacu, realizatorul TV de la România TV care i-a fost coleg la Adevărul, a declarat pentru DC News că este șocat de această veste dureroasă.

UPDATE: Slujba de înmormântarea va începe vineri, 1 august,  la orele 12,00, la Capela Bisericii Sf, Ierarh Calinic Titan și Cuvioasa Parascheva din str. Câmpia Libertății, nr 62, Sector 3. Înmormântarea va avea loc la orele 13,00, la Cimitirul Cărămidarii de jos din Berceni.

"Încă sunt sub șocul acestei vești. Este foarte greu să vorbești la trecut de oamenii care ți-au fost colegi, oameni care ți-au fost alături și oamenii alături de care ai trăit câțiva ani. Eu am ajuns la 'Adevărul' când Maria era acolo și am plecat lăsând-o pe Maria acolo", a spus Victor Ciutacu pentru DC NEWS.

VEZI ȘI: A murit o ziaristă de la Gândul

Jurnalistul și-a amintit și de faptul că Maria Manoliu s-a remarcat în anii 2000-2004, când a publicat o serie de dezvăluiri din primăria Capitalei, condusă de Traian Băsescu, aflat pe atunci în creștere de popularitate.

"A fost o vreme când Maria s-a ocupat de primăria Capitalei, fiind acreditată acolo, și Traian Băsescu era într-o fulminantă ascensiune, Maria era printre puținele jurnaliste care îl executau când îl vedea. A fost o femeie curajoasă care și-a făcut treabă. A făcut multe anchete la primăria Capitalei. Maria și-a asumat multe riscuri la vremea respectivă, dar era și conștientă de puterea ziarului pentru care scria. Este dureros și deprimant că ajungem să comentăm decesele colegilor. Este o meserie păguboasă care nu te lasă să îmbătrânești în ea", ne-a mai zis Victor Ciutacu.

Sicriul cu trupul neînsufleți al Mariei Manoliu se află depus în capela "Sfântul Ierarh Calinic Titan și Cuvioasa Parascheva", str. Câmpia Libertății, nr 62, Sector 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel