Maria Magdalena, prostituată sau nu? Controversă veche de 2000 de ani

maia morgenstern
maia morgenstern

Hollywood-ul a speculat un mit vechi de mii de ani conform căruia Maria Magdalena ar fi fost o prostituată căreia i s-au iertat păcatele. Personajul a fost întruchipat astfel chiar și în "Patimile lui Hristos", film în care Maia Morgenstern a jucat alături de Monica Bellucci. 

Controversele privind acuzațiile aduse Mariei Magdalena, cum că ar fi prostituată au o vechime de peste 2000 de ani. Un grup de femei creștine încearcă să stopeze această informație considerată falsă.

Proiectul Junia, înființat de un grup din California care militează pentru teoria egalității, folosește social media pentru distribuirea mesajului lor: "Dacă ții vreo predică în această duminică te rog să ții cont de asta: Maria Magdalena nu a fost prostituată." 

Chiar și un site popular de predici de Paște repetă acest mit: "Maria Magdalena a fost o prostituată căreia i s-au iertat păcatele". 

Hollywood-ul a speculat la maximum acest mit, Maria Magdalenă apărând în multe filme ca o persoană care și-a vândut trupul. Ea a fost întruchipată ca o prostituată în scenariul filmului " Iisus Hristos superstar" în 1973, în "Ultima tentație a lui Iisus", în 1988, dar și în "Patimile lui Iisus" din 2004.

[citeste si]

Povestea este una delicioasă, relatează The Guardian: Iisus e atât de cool încât iartă o prostituată: Este o "Pretty woman" în epoca tunicilor și a sandalelor. 

Gall Wallace, unul dintre cofondatorii Proiectului Junia, urăște că această ocupație i-a fost atribuită Mariei Magdalena. "Eu cred că suntem sătui de poveștile femeilor din Biblie care au fost răstălmăcite într-un mod în care nu le face cinste și care nu sunt susținute de textele biblice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel