Maria Grapini, surpriză. A dus arta românească în instituțiile europene

Rodica Mitu / 07 feb 2018 / 14:43 Salveaza PDF Comentarii

Maria Grapini a oferit mediului artistic din Timișoara o surpriză, ca urmare a inițiativei de a coopta pictori, artiști plastici, promotori ai artei tradiționale recunoscuți, într-un proiect de țară important. 

La inițiativa umanistei, Reprezentanța Permanentă a României de la Bruxelles, dar și spațiile din Consiliul Uniunii Europene, vor fi decorate cu lucrările de artă ale artiștilor din Timișoara, pe întreaga perioadă a mandatului de președinție europeană pe care țara noastră îl va prelua în 2019.

Lucrările au plecat miercuri, 7 februarie, spre Bruxelles, unde vor fi preluate de către oficialii Reprezentanței Permanente.

Scrisoare de mulțumire

Maria Grapini a primit o scrisoare de mulțumire oficială, din partea ambasadorului Luminița Odobescu, șeful Reprezentanței Misiunii Permanente a României la Bruxelles, în care i se recunosc eforturile de a-i include pe artiștii timișoreni într-un proiect de o asemenea anvergură, dar și pentru promovarea imaginii României, în inima Europei, acolo unde fiecare stat membru dorește să-și prezinte cât mai vizibil identitatea, tradițiile și valorile.

„Sunt convinsă că aceste lucrări, care vor avea o mare vizibilitate în fața publicului european, vor transmite exact ceea ce ne dorim ca Europa să înțeleagă despre România și despre români: respectul pentru natură, atașamentul față de tradiții, bogăția spirituală, optimismul sau dragostea de artă și frumos. Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles este casa noastră, a românilor și aș fi onorată dacă artiștii noștri ne vor vizita, pentru a putea să le transmit și personal aprecierea față de sprijinul lor generos", se arată în scrisoarea adresată umanistei Maria Grapini.

[citeste si]  

Prin Grapini, Timișoara ajunge, astfel, în cele mai reprezentantive spații ale Europei, într-o și pentru o perioadă de timp vitală pentru imaginea României: președinția Consiliului UE!loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +4    Negative: 0

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14