Maria Grapini, exemplu concret: Legislativul trebuie să intervină aici!

Maria Grapini
Maria Grapini

Maria Grapini recomandă și susține campania S&D de protecție a datelor personale.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a transmis un clip lansat de coordonatorul Comisiei LIBE din PE, Birgit Sippel, pe tema centrală europeană și mondială, de protejare a datelor personale, în urma scandalurilor de notorietate publică, Facebook și Cambridge Analytica.

Umanista Maria Grapini este membru LIBE și promotor deschis al libertății de expresie, însă până la bariera ce atinge datele private, care sunt inviolabile, în opinia sa. Europarlamentarul PPU-sl recomandă cu încredere mesajul clipului S&D, care insistă pe informații succinte pe care ar trebui să le postăm în mediul on-line.

Experții în Social Media susțin că orice postăm, de la o simpla poză, până la orice alt tip de informații, lăsăm o urmă digitală care ulterior poate fi folosită în cu totul și cu totul alte scopuri pe care noi nici nu le conștientizăm.

Intervenție în PE

Umanista Maria Grapini a avut și miercuri, 11 aprilie, o intervenție în PE, în cadrul Forumului "Making Europe Safer", în cadrul căreia a insistat pentru regulamente precise și o implementare corectă, deoarece lipsa securității afectează viața companiilor, dar și viața cetățenilor.

În plan intern, Grapini consideră că Parlamentul ar trebui să facă modificări în legislația națională și asta cât mai repede.
"Un exemplu concret: legea electorală. Aceasta prevede obligația partidelor de a depune liste cu sute de mii de semnături din partea susținătorilor de la care trebuie să obțină datele personale, mă refer la CNP! Mai există și alte situații în care cetățenilor li se solicită datele cu caracter personal. Legislativul național trebuie să intervină și aici!", susține umanista Maria Grapini.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel