EXCLUSIV  Afacerile Mariei Grapini. A cumpărat o fabrică fără nicio șansă: A fost fondată în 1919, deci sunt 100 de ani de tradiție

Maria Grapini
Maria Grapini

Unul dintre cei mai cunoscuţi europarlamentari români, Maria Grapini a intrat în politică în urmă cu doar 12 ani, însă s-a făcut remarcată acum doar şapte ani. Atunci a fost numită ministru al IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, iar doi ani mai târziu reuşea să ajungă la Bruxelles, unde este printre cei mai respectaţi europarlamentari. 

Într-un interviu exclusiv, europarlamentarul Maria Grapini ne-a povestit cum a intrat în lumea afacerilor, dar şi ce a împins-o să intre în politică. 

"În 30 de ani, spun că am reuşit să îmi fac o carieră profesională în domeniul afacerilor fără să fiu în politică. Am intrat în politică abia în 27 decembrie 2007, iar în politica mare abia în 2012. Am cumpărat în '94 o fabrică căreia nu i se dădea nicio şansă, o ţesătorie, şi am mai făcut încă două. Grupul pe care l-am preluat eu în 1994 face anul acesta 25 de ani de activitate, dar ţesătoria pe care am preluat-o a fost fondată în 1919, deci sunt practic 100 de ani de tradiţie. Practic, suntem singurii care am rămas în zonă, cu ţesătorie, vopsitorie, etc. Am separat totul. Business-ul l-am făcut fără să fiu în politică, fără contracte cu statul, fără să am datorii la stat. Am vrut o afacere curată. Sigur, nu e de nivelul miliardarilor din România, dar este o afacere curată şi de familie, pentru că am predat-o fiului meu. ", ne-a declarat Maria Grapini. 

De ce a intrat în politică

"Supărarea şi conştientizarea că dacă cei care au anumite cunoştinţe în politici publici nu se implică m-au făcut să intru în politică. După ce am maturizat afacerea, am candidat uninominal pe un colegiu în Timişoara, am reuşit să şi câştig, am fost aşadar în Parlamentul României din 2012 până în 2014. Tot atunci am fost şi ministru pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism. Apoi, în 2014, deşi nu a fost ideea mea, ci mai degrabă o presiune să candidez la Parlamentul European, am mers pe drumul ăsta. M-au convins cei din Guvernul Ponta şi umaniştii să îmi pun experienţa în aplicare şi în Parlamentul European. Dar nu regret, mai ales că am dus un mandat la final, am primit şi acel premiu pentru activitatea depusă. Am satisfacţia recunoaşterilor acestora şi mă motivează să merg mai departe, pentru că îmi arată că e calea cea bună. În ultimii 30 de ani s-a împărţit în 2 activitatea mea. Până în 2012 în business, iar din 2012 în politică", a mai spus europarlamentarul. 

Două realizări importante în 2019

"Legat de realizările pe acest an, profesional vorbind, se poate spune că obţinerea celui de-al doilea mandat a fost o realizare importantă. Tot aici este şi alegerea ca vicepreşedinte pentru clasa internă la nivelul Parlamentului European. Dar mai am o realizare de suflet. Am pornit un proiect cu asociaţia femeilor de afaceri pe care am fondat-o tot eu, acum 21 de ani, de construcţie a unui cămin de bătrâni. Avem toate avizele, avem şi constructorul, iar după Sf. Ion şi Bobotează vom începe construcţia. E un proiect social la care ţin foarte mult!", a conchis Maria Grapini. 

De altfel, social-democrata s-a făcut din nou remarcată la Bruxelles tot cu un proiect de suflet. A adus ziua naţională a României în sălile Parlamentului European şi, pentru câteva ore, i-a adunat pe europarlamentarii din mai multe ţări pentru a asculta imnul României şi pentru a se bucura de câteva dintre tradiţiile româneşti. 

Vezi şi Ziua Națională a României în Parlamentul European. Grapini: Această seară va rămâne în memoria colegilor noştri

Maria Grapini îşi va petrece Revelionul acasă, la Timişoara, alături de familie şi cei dragi, urmând ca din ianuarie să îşi reia activitatea la Bruxelles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel