Ziua Națională a României în Parlamentul European. Grapini: Această seară va rămâne în memoria colegilor noştri

Maria Grapini a vorbit despre evenimentul organizat în Parlamentul European cu ocazia Zilei Naționale a României.

"Astăzi, delegaţia europarlamentarilor români care fac parte din Grupul S&D organizează un eveniment dedicat Zilei României. Am ţinut foarte mult şi mă bucur că colegii au fost de acord să punctăm şi în Parlament Ziua Naţională a României, mai ales că în acest an au fost mai multe evenimente: am deţinut Preşedinţia Consiliului, sunt 30 de ani de la Revoluţie. Mă bucur că au răspuns invitaţiei noastre, pe lângă cei doi ambasadori ai României, reprezentanța permanentă şi Ambasada bilaterală şi Ambasada Moldovei pentru că am considerat că Moldova trebuie să fie aici. Mă bucur că sunt prezenţi şi au confirmat vicepreşedinţi ai Parlamentului, preşedinta Grupului S&D, colegi din mai multe grupuri politice şi mă bucur că am reuşit să-l aduc pe maestrul Nicolae Voiculeț cu formaţia sa, care îi încântă cu naiul fermecat pe cei care trec, aud muzica, se opresc", a declarat Maria Grapini, în Parlamentul European.

"Această seară va rămâne în memoria colegilor"

"Cred că această seară va rămâne în memoria colegilor noştri şi eu cred că aşa trebuie să facem. Cu demnitate şi onoare să ne prezentăm tradiţiile culturale. Pe perioada evenimentului, rulează şi un film cu frumuseţile României. Nu se putea să nu includem şi un colind în program. Maria, o fetiţă de 9 ani, va interpreta colindul. Este chiar fata maestrului Voiculeț. Mă bucur mai ales că avem ocazia şi putem, ca şi români, eurodeputați, să arătăm tradiţiile. România este o ţară frumoasă, are frumuseți naturale, oameni frumoşi, tradiție, cultură. Într-o Europă unită, noi cred că trebuie să ne vedem şi nu putem să o facem decât dacă ne promovăm", a mai spus Grapini.

 200 de persoane la eveniment

"Estimăm să fie în jur de 200 de persoane la eveniment. Sau mai mulţi pentru că muzica atrage. Evenimentul noi l-am pus special la finalul zilei pentru a avea participarea mai multor persoane. Cele 200 de persoane vor fi multiplicatori ai acestui eveniment. Promovarea se face cel mai bine prin oamenii care încearcă produsul tău. Sunt convinsă că cei care vor fi prezenţi vor duce mai departe informaţia legată de cultura românească, muzica tradițional românească", a declarat Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel