Maria Grapini, solicitare către Comisia Europeană privind investiţiile în turism

Mihai Ciobanu / 15 ian 2020 / 12:55 Salveaza PDF Comentarii
Europarlamentar Maria Grapini
Europarlamentar Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini a reluat teza foarte importantă a turismului, în viitoarea configuraţie a Comisiei Europene, fiind una dintre priorităţile sale, în condiţiile în care are experienţă şi rezultate - din mandatul de ministru al Turismului - în acest domeniu vital pentru orice economie sănătoasă.

Maria Grapini a scris Comisiei Europene şi a cerut date concrete despre planurile organismului european.

"În noua configuraţie a portofoliilor comisarilor, constatăm că turismul nu apare evidenţiat. Cu toate acestea, turismul este o sursă economică neexploatată la potenţialul pe care îl are.

- Cum gândeşte Comisia să valorifice potenţialul turismului în cadrul Pieţei Interne?

- Ce măsuri concrete şi ce buget intenţionaţi să utilizaţi pentru acest domeniu foarte important?", a întrebat europarlamentarul Comisia Europeană.

În răspunsul transmis Mariei Grapini, CE precizează că efectuează o monitorizare şi o analiză permanentă a provocărilor şi a oportunităţilor din acestor sector.

"Acestea vizează, printre altele, digitalizarea şi economia platformelor digitale, economia colaborativă în sectorul cazării turistice, dezvoltarea unui turism durabil în UE, impactul taxelor asupra competitivităţii turismului european, contribuţia politicii regionale a UE asupra dezvoltării turismului şi dezvoltarea statisticilor şi datelor privind turismul în UE.

Ce a răspuns Comisia EuropeanăLa nivelul UE, sprijinul financiar pentru turism este disponibil prin multe instrumente din diferite domenii de politică, ceea ce reflectă amploarea impactului acestui sector asupra creşterii economice, ocupării forţei de muncă şi dezvoltării sociale. Propunerile Comisiei pentru următorul cadru financiar multianual (CFM) reflectă această abordare şi integrează turismul în fondurile şi programele UE relevante", o informează Comisia pe Maria Grapini.

În finalul răspunsului transmis europarlamentarului, CE mai anunţă că, pentru a sprijini accesul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) la finanţare, organismul a creat portalul "Accesul la finanţare", care oferă informaţii specifice fiecărei ţări cu privire la resursele financiare de care pot dispune IMM-urile, inclusiv în domeniul turismului. Mai mult, Comisia a publicat un ghid privind finanţarea Uniunii Europene în sectorul turismului, în baza CFM 2014-2020, disponibil în toate limbile oficiale ale UE.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26